Трима души загинаха след преобръщане на лодка край бреговете на Португалия

0
11 души спасени, а издирвателните операции продължават с участието на водолази
11 души спасени, а издирвателните операции продължават с участието на водолази Снимка: Архив

11 души спасени, а издирвателните операции продължават с участието на водолази

Трима души са загинали и трима са в неизвестност след преобръщане на рибарска лодка със седемнадесет души на борда край атлантическото крайбрежие на Португалия днес, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на местната служба по морска безопасност.

„Към този момент са спасени 11 души, а са извадени три тела“, обявиха властите. „Продължават операции по издирването на трима души, които са в неизвестност“, се казва още в изявлението.

Пристанищният капитан Педро Серваинш Коща заяви пред представители на медиите, че повечето от членовете на екипажа са били португалци. Сред спасените има и двама граждани на Индонезия.

Сигнал за инцидента е постъпил към 4:30 часа португалско време тази сутрин (6:30 часа българско време), когато са мобилизирани екипи на спасителните служби.

Аурелиу Ферейра, кмет на община Мариня Гранде в централна Португалия, каза, че рибарската лодка се е намирала на около два километра от брега и в издирването на хората, които са в неизвестност, участват водолази.

Президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза изрази дълбоката си скръб от случилото се и заяви, че „погубеният живот на тези смели мъже е всеобща трагедия“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари