Три жени във Враца са арестувани за тежък побой

4

Районна прокуратура - Враца наблюдава досъдебно производство за причиняване на тежка телесна повреда

На 31 юли 2024 година, пред жилищен блок в жилищен комплекс „Дъбника“ в град Враца, 22-годишна жена стана жертва на жестоко нападение. Инцидентът, който привлече вниманието на Районна прокуратура - Враца, доведе до стартиране на досъдебно производство за причиняване на тежка телесна повреда.

Сериозни наранявания и спешна медицинска помощ

В резултат на нападението, жената получи множество удари с ръце по тялото и главата, както и ритници в областта на тялото. Пострадалата бе незабавно транспортирана до болнично заведение, където медиците установиха травматично разкъсване на далака с кръвоизлив в коремната кухина. Състоянието й е наложило оперативно отстраняване на далака, като това увреждане е квалифицирано като загуба на слезка според медико-биологичните критерии.

Стартиране на досъдебното производство

Сигналът за нападението бе подаден на телефон за спешни случаи 112, след което започна досъдебното производство. Разследващите органи проведоха разпит на свидетелите, за да съберат информация и доказателства по случая.

Обвиняеми и мотиви

С постановление на наблюдаващия прокурор, в качеството на обвиняеми бяха привлечени три жени - на 28 и на 38 години за извършители и една жена на 20 години като подбудител и помагач. По първоначални данни, деянието е извършено по личен мотив на обвиняемата, провокиран от предходен конфликт с пострадалата. Тя мотивирала и подпомогнала извършителите, като им дала съвети и разяснения за местоработата и местожителството на жертвата, а също така ги откарала до дома ѝ, за да нанесат побоя.

Трите обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Районна прокуратура - Враца предстои да внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Решението на съда ще бъде ключово за продължаването на разследването и гарантиране на справедливостта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    1
    dgd
    мангали. 100 %
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари