Три бързи производства срещу шофьори в Русенско заради наркотици

1
Случаите са регистрирани в рамките на три дни
Случаите са регистрирани в рамките на три дни Снимка: БТА

Случаите са регистрирани в рамките на три дни

Полицейски проверки в Русенска област разкриха трима водачи, управляващи под въздействието на наркотични вещества или отказали да се подложат на тест. Инцидентите са регистрирани в рамките на три дни - от 18 до 20 октомври 2024 година.

Положителна проба за наркотици в Сливо поле

На 18 октомври 2024 година, около 12:00 часа, полицейски наряд в град Сливо поле е спрял за проверка лек автомобил "Мерцедес" на булевард "България". Водачът, 31-годишен мъж, е дал положителна проба за алкохол под 0.5 промила, както и положителна реакция за употреба на наркотични вещества от групата на бензодиазепините.

Шофьорът е бил отведен в медицинско заведение за вземане на кръвни проби. Образувано е бързо производство за престъпление по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс.

Отказ от тест и притежание на наркотици в село Червена вода

В ранните часове на 20 октомври 2024 година, около 00:05 часа, в село Червена вода е спрян за проверка автомобил "Ауди", управляван от 18-годишен младеж. Техническото средство е отчело наличие на амфетамин и метамфетамин.

Водачът е отказал да даде проба за химичен анализ в болнично заведение. При проверката той е предал на полицейските служители станиолов свитък с бяло кристалообразно вещество, за което е заявил, че е кристал за лична употреба.

Второ районно управление на МВР - Русе е образувало бързо производство по случая.

Повторен отказ от тест за наркотици в Русе

На 20 октомври 2024 година, около 06:30 часа, на улица "Опълченска" в Русе е спрян за проверка автомобил "Опел Астра". 37-годишният водач е дал положителна проба за алкохол под 0.5 промила, но е отказал да се подложи на тест за употреба на наркотични вещества.

Проверка в системата е показала, че това е повторен отказ на водача, след като вече е бил наказван за същото нарушение по административен ред. Образувано е бързо производство за престъпление по член 343б, алинея 6 от Наказателния кодекс.

Полицейски мерки срещу шофиране под въздействие на упойващи вещества

Тези случаи подчертават сериозността на проблема с шофирането под въздействие на наркотични вещества и алкохол в Русенска област. Полицейските органи продължават да извършват засилени проверки с цел осигуряване на безопасността на всички участници в движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари