Тревога в Хърватия заради нивото на река Дунав

1
От днес влизат в сила извънредни мерки за защита от наводнение
От днес влизат в сила извънредни мерки за защита от наводнение

От днес влизат в сила извънредни мерки за защита от наводнение

Хърватия предприема спешни мерки заради повишаването на нивото на река Дунав, което поставя под риск редица населени места, съобщи , съобщи хърватската националната телевизия ХРТ. Властите обявиха, че от днес влизат в сила извънредни мерки за защита от наводнения, за да се предотвратят евентуални щети.

Прогнозите сочат, че водното ниво на реката ще продължи да се покачва до сряда, като всички служби са в готовност да реагират при необходимост. Пристанищното селище Батина, което е в непосредствена близост до Дунав, вече е укрепено с насип, способен да предпази района от водно равнище до 900 сантиметра.

Желко Ковачич, представител на хърватското дружество за управление на водите, потвърди, че екипите са в постоянна дежурна готовност: „Работим денонощно и сме взели всички необходими мерки. Подготвени сме с около 50 000 чувала с пясък в резерв и сме затворили всички проходи, улуци и водостоци, които при нормални обстоятелства остават отворени“, подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари