Транспортираха пациент от Панагюрище до София с въздушната линейка

1
Мъжът е бил с дисекация на гръдна аорта
Мъжът е бил с дисекация на гръдна аорта

Мъжът е бил с дисекация на гръдна аорта

Хеликоптерът на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) излетя в 16:10 часа от столицата и успешно достигна болничното вертолетно летище в град Панагюрище в 16:34 часа. След кратък престой, необходим за подготовката на пациента за транспортиране, летателният апарат излетя в 16:58 часа и в 17:18 часа кацна на хеликоптерната площадка на УМБАЛ "Света Екатерина" в София.

Пациентът беше незабавно поет от реанимационния екип на болницата, след което беше насочен за спешно лечение в Клиниката по кардиохирургия. От лечебното заведение съобщиха, че състоянието на пациента е тежко, а диагнозата – дисекация на аортата – изисква незабавна медицинска намеса.

Дисекацията на аортата представлява сериозно, животозастрашаващо състояние, при което вътрешният слой на аортата се разкъсва. Това може да доведе до тежки вътрешни кръвоизливи и сърдечни проблеми, което налага спешно лечение и интервенция. Пациентите с такава диагноза обикновено имат нужда от спешна хирургическа намеса, за да бъде овладяна ситуацията и да се предотвратят фатални последици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари