Тръмп и Мъск обсъдиха "зомби апокалипсиса" и ядрена заплаха в хаотичен разговор

0
Технически проблеми и конспиративни теории белязаха разговора между Доналд Тръмп и Илон Мъск на платформата X
Технически проблеми и конспиративни теории белязаха разговора между Доналд Тръмп и Илон Мъск на платформата X

Технически проблеми и конспиративни теории белязаха разговора между Доналд Тръмп и Илон Мъск на платформата X

В една от най-хаотичните си изяви до момента, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изчерпа своя репертоар от конспиративни теории в продължителен разговор с технологичния магнат Илон Мъск. Разговорът, който бе излъчен на живо на платформата X, стартира с повече от половин час закъснение, което бе приписано на техническа грешка, според Мъск.

Тръмп, който се надява да съживи затруднената си политическа кампания, направи поредица от противоречиви изявления, включително изрази несъгласие с актуалните климатични промени и заклейми президента Джо Байдън като "глупав". Според Тръмп покачването на морското равнище, свързано с глобалното затопляне, ще създаде нови възможности за недвижими имоти, но не представлява реална заплаха за човечеството.

"Най-голямата заплаха не е глобалното затопляне, при което океанът ще се повиши с една осма от инча през следващите 400 години", заяви Тръмп, предаде БГНЕС. "Най-голямата заплаха е ядреното затопляне, защото в момента имаме пет държави, които разполагат със значителна ядрена мощност."

По време на разговора, Мъск също изрази тревогата си относно имиграцията, сравнявайки я със "зомби апокалипсиса" от филма "Z-та световна война". Той подчерта, че Съединените щати не могат да поемат всички имигранти по света, като отбеляза, че самият той е "легален имигрант".

Една от темите, които бяха разгледани в детайли, беше планът на Тръмп за разработване на нова противоракетна система, базирана на израелския "Железен купол". Бившият президент изрази увереността си, че Америка трябва да има най-добрия "Железен купол" в света, за да се защитава от възможни ядрени заплахи.

Разговорът, който трябваше да демонстрира синергията между двамата милиардери, беше съпътстван от очевидни технически проблеми, които напомниха за предишните проблеми на платформата X, особено след като Мъск уволни голяма част от персонала след придобиването ѝ.

Мъск, който по-рано беше подкрепял републиканския кандидат Рон ДеСантис, сега открито застана зад Тръмп, заявявайки, че бившият президент е бил "пътят към просперитета". Той дори намекна за възможна роля в бъдещата администрация на Тръмп, като предложи идеята за създаване на комисия за ефективност на правителството, в която би искал да участва.

Независимо от техническите затруднения и противоречивите изявления, разговорът между Тръмп и Мъск показа още веднъж значението на платформата X като мегафон за десни конспиративни теории и поле за публични изяви на политически и технологични лидери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари