Трагичната смърт на Павел Кушнир: Гласът на антивоенния протест заглъхна

0
Руският пианист и антивоенен активист е починал в център за задържане в Биробиджан
Руският пианист и антивоенен активист е починал в център за задържане в Биробиджан

Руският пианист и антивоенен активист е починал в център за задържане в Биробиджан

Руският пианист и антивоенен активист Павел Кушнир, известен със своите смели позиции срещу войната в Украйна, е починал в център за задържане в Биробиджан, Далечния изток на Русия. Според правозащитната организация OVD-Info, 39-годишният Кушнир е загубил живота си в резултат на гладна стачка, която продължила пет дни.

Пианистката Олга Шкригунова, дългогодишна позната на Кушнир и живееща в Германия, потвърди тъжната новина във „Фейсбук“.

Кушнир, който работеше във филхармонията в Биробиджан, не криеше своето несъгласие с руската инвазия в Украйна. Той беше автор на книга срещу войната и поддържаше малък канал в YouTube с антифашистки послания.

Журналистът и правозащитник Олга Романова съобщи, че Кушнир е отказал да приема и течности по време на гладната си стачка. Причините, поради които е започнал да гладува, остават неизвестни.

OVD-Info регистрира близо 1000 съдебни дела срещу антивоенни активисти в Русия в последните си статистики. Близо 300 души са лишени от свобода в следствени арести, наказателни колонии или лечебни заведения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари