Трагичен инцидент с родилка в Кърджали

0
МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ провежда вътрешна проверка
МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ провежда вътрешна проверка

МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ провежда вътрешна проверка

На 19 юли т.г. в 12:10 часа, родилка в критично състояние бе транспортирана от МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ в град Момчилград към МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в град Кърджали. Пациентката, която е била интубирана и в кома, пристигна с екип на Центъра за спешна медицинска помощ - Кърджали и бе директно прехвърлена в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ), съобщават от лечебното заведение.

При постъпването ѝ в ОАИЛ бе констатирана липса на сърдечна дейност. Незабавно бяха започнати реанимационни действия, но въпреки усилията на медицинския екип, в 14:10 часа бе установена смъртта на пациентката.

Новороденото, което също бе в тежко състояние, бе прието в отделението по неонатология на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Поради тежкото му състояние, новороденото бе транспортирано към Клиниката по неонатология от трето ниво на компетентност в УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович“ в град Стара Загора.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ веднага е назначило вътрешна проверка на случая и е информирало Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ и Регионалната здравна инспекция - Кърджали.

Ръководството на болницата изразява своите дълбоки съболезнования към семейството и близките на починалата родилка за тежката загуба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Чак в състояние на кома
    какво са чакали и на какво са се надявали.Жалко по много причини..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари