Трагедия в Сливен: Бебе почина преди да се роди

0
Бебето се ражда мъртво след многократно отлагане на интервенция
Бебето се ражда мъртво след многократно отлагане на интервенция

Бебето се ражда мъртво след многократно отлагане на интервенция

В частна болница "Ева" в град Сливен се разигра трагедия, при която едно бебе загуби живота си преди да се роди. Инцидентът се случи на 15 септември 2024 година, като майката на нероденото дете твърди, че е била връщана няколко пъти от наблюдаващия лекар преди фаталния изход.

31-годишната жена, за която това е била четвърта бременност, споделя чрез своите адвокати, че е посещавала редовно болницата в продължение на две седмици. Всеки път обаче лекарят, който е следял бременността ѝ, я е връщал с аргумента, че размерите на плода са все още малки и бебето трябва да расте.

Адвокат Тодор Тодоров, представляващ семейството, разказва: "На 20 септември в кантората ми дойдоха две жени и един мъж, които бяха силно разтревожени. Младата жена плачеше непрекъснато. Тя ми разказа, че детето ѝ се е родило мъртво. Терминът ѝ е бил в края на месец август. В продължение на две седмици тя е ходила редовно в болницата, но лекарят, който проследявал бременността ѝ, я връщал с аргумента, че размерите на детето са малки."

Според адвокат Тодоров, жената е била връщана 3-4 пъти, като през това време ѝ е била поставена инжекция за стимулиране растежа на плода.

Ситуацията се усложнява на 12 септември, когато бременната жена получава болки в корема. В 04:00 часа сутринта нейните близки я транспортират по спешност до болницата. Там медицинският персонал проверява сърдечните тонове на бебето и установява, че има разкритие, като жената започва да ражда.

Трагичният обрат настъпва едва на 16 септември, когато лекарите откриват, че плодът вече няма жизнени показатели. Това налага извършването на спешно цезарово сечение на следващия ден - 17 септември.

Адвокат Кичюков, също част от защитата на семейството, изразява своето мнение: "Майката е изключително притеснена, както и нейните близки. Те смятат, че става дума за лекарска грешка. Аз също съм на мнение, че е налице лекарска небрежност. Фаталният инцидент се случва след дълго и редовно наблюдавана бременност. Цялата бременност преминава в спокойна атмосфера и е можело наблюдаващият лекар да потърси съдействие от свой колега, ако е имал някакви притеснения."

Особено тревожен е фактът, че според думите на адвокат Кичюков, младата жена е прекарала около 17-18 часа в болницата с установен мъртъв плод, без да бъдат предприети адекватни мерки.

Юридическите представители на семейството подчертават, че родилката е преживяла сериозна психическа травма, тъй като през цялото това време е била наясно с трагичната съдба на детето в утробата си.

За съжаление, състоянието на майката се е влошило на следващия ден след извършването на цезаровото сечение. В момента тя се намира под медицинско наблюдение в болнично заведение.

Опитите за получаване на коментар от страна на болница "Ева" останаха безуспешни. Собственикът на лечебното заведение категорично отказа да даде изявление по случая, като се държа некоректно с журналистически екип на bTV, заявявайки, че няма да се занимава с този инцидент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    tarikata
    Бебе почина преди да се роди в клиника “Ева” в град Сливен. Случаят е от 15 септември, а директор на клиника “Ева” Ибрям Мустафов е добре познат от кръга на ГЕРБ. Съдебния лекар не е издал съдебно медицинска експертиза, за смъртта на бебето, и е погребано за да са прикрият следите по настъпилата смърт. Собственика на клиника “Ева” Ибрям Мустафов и съдебния лекар са братовчеди, за което се прикрива небрежността /грешка/, затова се издава на смъртния акт, което в едно дело ще затрудни съда, и така ще се стигне до ексхумация на бебето. Затова трябваше независима съдебно медицинска експертиза от други патолози извън Сливен, в които случаи се оспорва и вече посочена причина за смъртта.
  • 3
    4
    Атанасова
    А сега е добре и да напишете името на доктора там ,за да се знае .. .
  • 9
    3
    не се жалвайте
    едно човекоподобно мангасарче по-малко
  • 13
    2
    Gitan
    На 31 години – ЧЕТВЪРТА БРЕМЕННОСТ?!! Можете ли да познаете кой етнос се плоди толкова неконтролируемо и ражда като свинете по 12 - 13 копелета?
  • 12
    1
    Йок зарар!
    Една лилава хлебарка по-малко!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари