Традиционната шанхайска опера завладява Русе

3
Русе посреща китайското изкуство: Културен обмен и магия на сцената
Русе посреща китайското изкуство: Културен обмен и магия на сцената Снимка: Община Русе

Русе посреща китайското изкуство: Културен обмен и магия на сцената

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев се срещна днес с директора на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Боян Иванов и актьорите от шанхайска театрална трупа, които ще представят пред русенската публика традиционна шанхайска опера, известна като кунцю. Срещата се състоя в Заседателната зала на Община Русе при подготовката за спектакъла „Среща сред цъфналите праскови“, който ще бъде представен на 6 юли от 19:00 часа в Голямата зала на Доходното здание.

Значение на културния обмен

По време на срещата беше обсъдена важността на културния обмен и значението на представянето на традиционни изкуства от различни страни пред местната публика. Енчо Енчев приветства китайските артисти и изрази задоволство от факта, че русенци ще имат възможността да се докоснат до кунцю операта. „Щастлив съм, че можем да представим едно уникално и традиционно китайско изкуство пред нашата публика,“ заяви заместник-кметът.

Програмата на събитието

Инициативата е част от усилията на Община Русе и Фондация „Косьо Станев“ за популяризиране на културното разнообразие и запознаване на местната общност с различни форми на изкуство от цял свят. Преди началото на операта, във фоайето на Доходното здание ще се проведе демонстрация на традиционен китайски грим и музикални инструменти. Събитието ще започне в 17:30 часа и е с вход свободен. То ще предостави на публиката уникална възможност да се запознае с подготовката и магията на китайското театрално изкуство.

Спектакълът „Среща сред цъфналите праскови“

Кунцю операта е едно от най-старите и изтънчени форми на китайското театрално изкуство, която включва пеене, танци, музика и драма. Спектакълът „Среща сред цъфналите праскови“ обещава да предложи на зрителите един незабравим и вълнуващ опит, представяйки богатството и красотата на китайската културна традиция.

Очаквания и реакции

Русенската публика е известна със своята любов към културата и изкуствата, и представянето на шанхайската опера със сигурност ще бъде топло прието. Местните жители и гости на града ще имат уникалната възможност да се насладят на изкуството на кунцю операта и да участват в културния обмен, който обогатява и свързва различни нации и култури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Anton
    Симпатични китайци,и този противен мазен тип Енчо,се проснал до тях,гадна картинка,тъпият Енчо и опера,боже,боже,в общината има.голяма армия от боклуци.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари