Товарен влак дерайлира край Варна

0
Инцидентът е станал без жертви и пострадали, като машинистът е невредим
Инцидентът е станал без жертви и пострадали, като машинистът е невредим Снимка: БТА / архив

Инцидентът е станал без жертви и пострадали, като машинистът е невредим

В 20:45 часа тази вечер оперативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил информация за дерайлирал товарен влак след спирка "Юнак" в посока Дългопол, съобщиха от пресслужбата на областната управа във Варна.

Инцидентът е станал без жертви и пострадали, като машинистът е невредим. Влакът е бил натоварен с пясък и въпреки тежкия товар, няма значителни щети по околната инфраструктура. Заради инцидента обаче е отменен пътническият влак за Дългопол, което създаде неудобства за пътниците, които планираха да пътуват в тази посока.

Български държавни железници (БДЖ) веднага реагираха и осигуриха автобуси за пътуващите, за да не останат без транспорт. Това решение бе приветствано от пътниците, които бяха на спирката и се надяваха бързо да намерят алтернатива за своето пътуване.

Промени има и в маршрута на бързия влак Варна – София, който тръгва в 21:40 часа. Областната управа уточни, че влакът ще премине по обходен маршрут през Шумен и Комунари, за да избегне засегнатата част от релсовия път. Това се налага, за да се гарантира безопасността на пътниците и да се избегнат допълнителни проблеми по трасето.

На своя сайт БДЖ съобщи, че временно се преустановява движението на влаковете между гарите "Юнак" и "Величково" вследствие на инцидента на железния път. Промененият маршрут на влак БВ 8656 Варна-София ще преминава през гарите "Синдел", "Каспичан", "Шумен" и "Комунари", след което ще продължава по своето разписание. Влакът няма да минава през гарите "Юнак", "Величково" и "Дългопол".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    БДЖ
    Са длъжни да превозват пътниците от влака с автобуси , когато инцидентът е причинен по тяхна вина
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари