Тошко Йорданов: Третият мандат е „преговаряне на неутрален терен“

0
ИТН има пресечни точки с всички парламентарно представени партии, поясни той
ИТН има пресечни точки с всички парламентарно представени партии, поясни той Видео: bTV

ИТН има пресечни точки с всички парламентарно представени партии, поясни той

Няма верен ход за излизане от кризата, защото средата е шизофренна – хем всички искат да има правителство, хем се заклеймява всеки, които се опита да направи нещо по въпроса, но третият мандат може да се разглежда като „преговаряне на неутрален терен“. Това каза в предаването „Тази събота“ по bTV Тошко Йорданов, председателят на парламентарната група на ИТН.

Ако искате можем да си поговорим за това, защо навън е топло и има ли вероятност да завали сняг“, така той отговори на въпроса дали е възможно ИТН да подкрепят първия или втория мандат за съставяне на редовно правителство.

Според него това, че някой е отишъл да изслуша виждането на друг за излизането от кризата, не означава, че „те ще работят заедно и то по неговия план“.

Ако днес говорим с вас, това означала ли, че утре вечер ще отидем да вечеряме заедно?!“, попита той риторично водещият на „Тази събота“.

Вие сега на вечеря ли ме каните?!“, отговори му в същия тон Митьо Маринов.

Извън тази шега Тошко Йорданов обясни, че ИТН не е стандартна партия – постъпват правилно, а не партийно. Според него организацията им е стройна, а решенията в партията се взимат след обсъждания.

Според нашите представи един политически лидер трябва да има визия за нещата, а това няма как да стане ако е заврян в парламента, където се изпада в някакво дребнотемие“, така той обясни, защо Слави Трифонов не влиза в Народното събрание.

Тошко Йорданов сподели също така, че е против преференциите, защото купеният вот се контролира именно пред тях.

Той припомни, че 126 000 души са гласували за ИТН на последните избори.

Имаме пресечни точки с всички политически партии по определени неща – ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП. Само за последната, която влезе, не мога да кажа нищо, защото не зная към какво се стреми“, каза още той.

Тошко Йорданов поясни, че с ГЕРБ и с ПП-ДБ имат пресечна точка по линия на фискалната политика – тя трябва да е по-дисциплинирана.

България трябва да влезе в еврозоната тогава, когато е готова. Не разбирам, как някои политици говорят откровени глупости. Асен Василев може да е всякакъв, но не е глупак. Той знае, че ние не отговаряме на изискванията, знае, че с бюджетната политика, което водеше, всъщност ни отдалечаваше от еврозоната, защото надува инфлацията“, каза още той.

Според него в момента средата е ненормална и няма верни ход за излизане от политическата крика.

Първият и вторият мандат няма обществена подкрепа. Знаете какво се случи, когато ГЕРБ станаха първи, а ДПС – втори. Започна един вой от голяма част от журналистите ,политолозите, социолозите, гинеколози, венеролози и други „-ози“. Тече един изключително шизофреничен процес. От една страна трябва да има правителство, защото страната е блокирала, а от друга – всеки, които се опита да направи нещо по въпроса, бива обвиняван“, поясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    аман от
    фрустрирани ревльоци!
  • 1
    4
    123456
    Малкото човече с голямата уста!
  • -2
    3
    Българин до ПеПеругата по долу
    ДеБилна ПеПеруго,още не можете да си излекувате разпраните джендърски ануси,че загубихте изборите и сте в пълна изолация,цялата корумпирана гнусна сган от бивши БКП кадри и умствено изостанали продажници като Простото и Ококорения куролап,а ? Най добре за вас ще е отсега да си запазвате места за колесника на самальота,че скоро ще ви пращаме на фронта да браните зеленясалия наркоман хахахах
  • 1
    2
    Догога?
    Докога ще гледаме тази текезесарска кратуна?
  • 0
    1
    Тоя е наглец!
    Нагъл, по-нагъл, най-нагъл - каруцаря с просташкия и уличен език от чалгарската сбирщина на Сакатия "стратег" от Учиндол! Да, повече от наглост, безочие и цинизъм е да си излял кофи с помия по определени хора и политическите им формации, а сега да им се мазниш и да дрънкаш за "отстъпки", "неутрални терени" и прочее глупости, изречени от мръсната уста на каруцар Хаджи Тошко Африкански! Ами, нали веднъж направихте правителство бе, Африкански?! Пак ли учиндолският инвалид се гласи да ни пробута за премиер измамник, който продава шнорхели на някаква сергия в Красно село и бълнуваше разни "докторати" във виенски университет, а пък той, горкото нищожество, било влизало в този университет само да ползва тоалетната! Да не говорим за министрите ви - плагиати, престъпници, лакеи на комарджията от Мадрид, че и женицата на международно издирван наркотрафикант и трафикант на оръжие! Виж какво, Хаджи Африкански, ако пРезидентът на Решетников ви е обещал отново да се гаврите с българския народ, свят ще му се завие, защото всички ще се съберат пред прозорците му и няма да мръднат, докато кремълският злодей не си го прибере в Москва!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари