Тошко Йорданов: Партиите сме на един и същи акъл по отношение на отбраната и сигурността

0
Депутатът от ИТН призовава за увеличаване на възнагражденията в службите
Депутатът от ИТН призовава за увеличаване на възнагражденията в службите Видео: NOVA

Депутатът от ИТН призовава за увеличаване на възнагражденията в службите

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) при президента проведе заседание в петък, на което бяха обсъдени важни въпроси, свързани с отбраната и сигурността на страната. След срещата Тошко Йорданов, представител на партия „Има такъв народ" (ИТН), сподели ключови моменти от дискусията.

Йорданов подчерта необходимостта от спешни действия в сферата на националната сигурност, като същевременно призова за балансиран подход: "Днес беше направена първата стъпка - осъзнаване, че има проблем. Оттук нататък държавните органи трябва да вземат мерки, но да не се всява паника. Степента на заплаха е ниска, но я има".

Депутатът от ИТН акцентира върху важността от конкретни мерки преди приемането на следващия държавен бюджет. Той изрази задоволство от единомислието между политическите сили по въпросите на отбраната и сигурността, независимо от позицията им във властта или опозицията.

Един от ключовите проблеми, посочени от Йорданов, е необходимостта от увеличаване на възнагражденията в службите за сигурност. Той също така критикува съществуващия закон за обществените поръчки, определяйки го като пречка пред развитието на националната военна индустрия.

"Има отвратителен закон за обществените поръчки. Саботираме собственото си производство във военната индустрия. Може да нараснат отбранителните способности, ако партиите се обединим", коментира Йорданов, подчертавайки потенциала за подобряване на отбранителните способности на страната чрез политическо единство.

В заключение, представителят на ИТН призова за обединение на усилията в търсене на решения: "Трябва да осъзнаем, че има проблем и да измислим как да го решим". Това изявление подчертава необходимостта от колективен подход към предизвикателствата в сферата на националната сигурност.

Заседанието на КСНС и последвалите коментари на Тошко Йорданов поставят на преден план важни въпроси за бъдещето на отбраната и сигурността на България, като същевременно подчертават необходимостта от сътрудничество между различните политически сили за постигане на общи цели в тази критична област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари