Тошко Йорданов: Конституционният съд вече е политически орган

0
Депутатът от ИТН критикува решенията по промените в Конституцията, по които КС се произнесе днес
Депутатът от ИТН критикува решенията по промените в Конституцията, по които КС се произнесе днес Снимка: Никола Узунов / БТА

Депутатът от ИТН критикува решенията по промените в Конституцията, по които КС се произнесе днес

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов отправи остри критики към Конституционния съд (КС) на Република България, като заяви, че институцията е политически овладяна и не функционира като независим орган. Изказването му беше провокирано от последното решение на КС, което обявява за противоконституционни част от промените в Конституцията.

Според Йорданов, решението на Конституционния съд показва, че две от съдебните фигури са политически назначения, извършени по време на същите конституционни промени. Той изрази своето разочарование, като подчерта, че съдебната реформа, предложена от правителството, не е била адекватно изпълнена и се е оказала неефективна.

"Още тогава казахме, че съдебната реформа е кьопаво изпълнена. Ние не случайно сме я атакували. Тя е лошо направена, лошо реализирана и част от нещата не са в правомощията на Обикновено Народно събрание," коментира Тошко Йорданов. Той добави, че Конституционният съд е станал политически орган, което е изключително вредно за държавата, тъй като не оставя независим орган, към който гражданите могат да се обърнат.

На въпрос кои партии са овладели съда, Йорданов посочи партиите от така наречената "сглобка" - "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), ГЕРБ и ДПС. Той обвини ПП-ДБ, че са предложили неадекватни предложения за съдебна реформа, които са били отхвърлени. Йорданов също така заяви, че половината от партиите в "сглобката" са били манипулирани и подиграни от останалата част, визирайки неуспеха на предложенията на ПП-ДБ и доминиращото влияние на ГЕРБ в съдебната система.

Изказването на Тошко Йорданов подчертава нарастващото напрежение между политическите партии и институциите в България. Това поставя въпроса за независимостта на ключови държавни органи и справедливостта на съдебната система, която трябва да гарантира правата на гражданите и да функционира без политическо влияние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    Нормален
    Добре е ИТН(бивши НТД) по далеч от чалга концерта да не гледат ...
  • 3
    3
    хи, хи,
    ПП-ДБ-ейците пак са се възпалили! 😁😁😁
  • -2
    2
    Възмутен
    Не мога да забравя, как тази чалгарска шайка, провеждаха предизборната си кампания в Русе, а вероятно същото е било и в останлите градове. Та, една "даскалица", застанала в една шатра, до нея касетофон със записи от стадионите на Слави от с. Учинддол, та с тази псевдомузика се привличаха избиратели ... И избранниците на тази тълпа, след това ще ми решават насоката за развитие на България. Боже пази България!
  • 1
    1
    потрес!
    Чалгаринът Хаджи Тошко Африкански от чалгарската сбирщина на Сакатото учиндолски нищожество, простакът Африкански, дето прилича на шимпанзе в мутрата, ама, да прощават приматите за сравнението, та се оказа, че този наглец разбира и от Съдебна реформа! Има ли и един ден, в който селяндуринът Хаджи Тошко Африкански с каруцарския и просташки език да не се подиграва, да не критикува и да не обижда по много грозен и просташки начин лидерите на ПП и ДБ?! КОЙ нормален българин ще гласува аз чалгарите, чийто "главатар" се гласи да управлява България седнал на дивана и с памперс в гащите?! КОЙ! През крив макарон ще гледаш следващия парламент, Африкански Хаджи Тошко, защото агент Сава и Пеевски този път няма да ви отпуснат нито "субсидии", нито гласоподаватели! "Малкото ДПС" изтича в канала!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари