Тошко Йорданов: ИТН не се е отказала от съставянето на правителство

0
Депутатът подчерта, че нови избори биха възпроизвели същата политическа ситуация
Депутатът подчерта, че нови избори биха възпроизвели същата политическа ситуация Снимка: стоп - кадър \ bTV

Депутатът подчерта, че нови избори биха възпроизвели същата политическа ситуация

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" заяви, че партията му не се е отказала от съставянето на правителство. "Естествено, че не сме се отказали." - категорично каза той в студиото на предаването "Лице в лице" по бТВ в отговор на въпроса дали партията ще направи опит за съставяне на правителство, ако получи третия мандат.

Йорданов подчерта, че нови избори биха възпроизвели същата политическа ситуация, с минимални изменения. Според него, подходът при евентуални нови избори трябва да остане същият. "Така е и правилно. Едни нови избори ще възпроизведат същата ситуация, с някакви малки изключения, и ще трябва пак да се подходи по същия начин."

Представителят на "Има такъв народ" потвърди, че партията ще търси диалог с лидери и представители на всички политически формации. Според Йорданов, необходимо е да се изработи програма, която да решава належащите проблеми на страната.

По отношение на предложението на лидера на ГЕРБ за промени в Избирателния кодекс, които да възприемат гръцкия модел, Йорданов беше критичен. Той определи идеята като "доста тъжен опит на човек, който установи, че не може да доминира над останалите." В този модел, първият печеливш би получил значително предимство в броя на депутатите, което според Йорданов не е правилно.

Йорданов подчерта, че пропорционалната избирателна система изисква сътрудничество и партньорства, особено когато няма абсолютно мнозинство. "В крайна сметка пропорционалната избирателна система, когато нямаш абсолютно мнозинство, те принуждава да имаш партньори, съюзници. И това се прави с разговори, а не с позицията "Аз съм първи".

Йорданов също така отбеляза, че ГЕРБ и "Продължаваме промяната" страдат от една и съща болест - те смятат, че са центърът на вселената и могат да определят тона. Според него, това е въпрос на его. "ГЕРБ и ПП страдат от една и съща болест. Те мислят, че са центъра на Вселената и те могат да определят тона. Тук става дума за его."

С тези твърдения Тошко Йорданов ясно очерта позицията на "Има такъв народ" и намеренията на партията за бъдещи политически стъпки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Русенец
    Пак Ники Василев ли ще е премиер или Николай Велчев?
  • 4
    2
    Вагабонти
    Тошко, комай, се е цанил я зя министер, я за премиер - зер келепир има в тая работа.
  • 3
    1
    Тоя е наглец!
    Зеленият чорап ли ти обеща третия мандат бе, каруцарино Хаджи Тошко с просташкия и уличен език, ТОЙ ли ти обеща?! Ай сиктир бе лилипут чалгар! А намерихте ли друг продавач на шнорхели за български премиер и други кандидат министри - плагиати, престъпници и измамници! Няма да ви се отвори парашута бе, Хаджи Африкански! Я кажи на Сакатия да не се надява! ти
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари