Тошко Йорданов: ГЕРБ има партийно правителство и иска да си остане същото

1
Това, което каза Борисов, е „Ще сложа някой друг Калин Стоянов”, допълни депутатът от ИТН
Това, което каза Борисов, е „Ще сложа някой друг Калин Стоянов”, допълни депутатът от ИТН Видео: NOVA

Това, което каза Борисов, е „Ще сложа някой друг Калин Стоянов”, допълни депутатът от ИТН

Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на партия „Има такъв народ” (ИТН), направи остри изказвания по време на председателския съвет в Народното събрание. Той открито критикува ГЕРБ за настояването им да запазят партийното си правителство, въпреки политическата криза в страната. Според него ГЕРБ настоява за кабинет, подобен на предишния, който беше ръководен от Димитър Главчев.

„Това, което каза Борисов, е „Искам си кабинета „Главчев”, ще сложа някой друг Калин Стоянов, заяви пред NOVA Йорданов. Неговото мнение е, че ГЕРБ, заедно с „Продължаваме промяната - Демократична България” (ПП-ДБ) и ДПС, са отговорни за създалата се политическа нестабилност и трябва да поемат отговорност за действията си.

Йорданов подчерта, че тези партии не трябва да се намесват повече в настоящите политически процеси и вместо това трябва да извинят за допуснатите грешки. „Те забъркаха тази каша. Сега ние трябва да търсим вариант да излезем от нея”, допълни той.

Изказванията на председателя на ПГ на ИТН отразяват напрежението, което продължава да нараства в Народното събрание. Партиите не успяват да намерят общо решение за изход от политическата криза, като същевременно нарастват взаимните обвинения и недоволство. Йорданов е категоричен, че настоящата ситуация изисква поемане на отговорност от основните политически сили, които са причинили проблемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари