"Топлофикация – София" обяви готовност за пускане на парното

0
Етажната собственост може да поиска по-ранно включване на отоплението
Етажната собственост може да поиска по-ранно включване на отоплението

Етажната собственост може да поиска по-ранно включване на отоплението

София се подготвя за предстоящия отоплителен сезон, като „Топлофикация София" ЕАД обявява своята готовност да стартира подаването на топлинна енергия от 1 октомври 2024 година. Това е в съответствие с действащата нормативна уредба, която задължава дружеството да осигурява отопление за своите клиенти в периода от 1 октомври до 30 април.

Въпреки готовността на дружеството, масовото включване на централното отопление зависи от специфични метеорологични условия. Според Наредбата за топлоснабдяване, за да започне отоплителният сезон, трябва да бъдат отчетени три последователни дни със средноденонощна температура под +12°С, придружени от прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за трайно застудяване през следващите 7-10 дни. Към момента на обявяването тези условия все още не са изпълнени.

Независимо от общите правила, „Топлофикация София" ЕАД предоставя възможност за предварително включване на отоплението за определени институции и сгради:

  1. Детски градини, училища и здравни заведения могат да заявят по-ранно включване на отоплението чрез подаване на писмено искане от упълномощено лице в съответния топлорайон или в централното управление на дружеството.
  2. Отделни жилищни сгради също имат опция за по-ранно включване на отоплението. За целта е необходимо да се подаде заявление в Центъра за обслужване на клиенти, придружено с решение от Общото събрание на етажната собственост.

В навечерието на отоплителния сезон, „Топлофикация София" ЕАД съветва своите клиенти да извършат няколко важни проверки:

  • Да се уверят в изправността на електронните уреди за дялово разпределение. При неясен или угаснал дисплей, клиентите трябва незабавно да се свържат с обслужващата фирма – топлинен счетоводител.
  • Да проверят срока на метрологичната проверка на водомерите, който е 10 години.
  • Да инспектират спирателните кранове и вентили в имота за евентуални течове и повреди.
  • Да се уверят, че вътрешната отоплителна инсталация е запълнена, тъй като в противен случай отоплението няма да бъде включено.

За оптимално функциониране на системата, клиентите се приканват да отворят вентилите на радиаторите си на максимална степен, което ще предотврати необходимостта от допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари