"Топлофикация Русе" АД планира промени в производствената си база

0
Дружеството иска да изгради нова инсталация за смилане на биогорива
Дружеството иска да изгради нова инсталация за смилане на биогорива

Дружеството иска да изгради нова инсталация за смилане на биогорива

"Топлофикация Русе" АД обяви намерението си да реализира мащабно инвестиционно предложение, което ще промени значително инфраструктурата на дружеството. Плановете включват изграждането на нова инсталация за обработка на алтернативни горива и реорганизация на съществуващите съоръжения.

Според официалното уведомление, публикувано от дружеството, проектът предвижда изграждането на "Инсталация за смилане и транспортиране на алтернативни горива - биомаса" в УПИ І – 158пп, квартал 1017 на Индустриалния парк в Русе. Това съоръжение ще позволи на "Топлофикация Русе" АД да разшири възможностите си за използване на екологично чисти енергийни източници.

За да се освободи необходимото пространство за новата инсталация, компанията планира да премести съществуващите открити клетки за съхранение на отпадъци. Този ход не само ще оптимизира използването на наличната площ, но и ще подобри цялостната организация на производствения процес.

Допълнително към тези промени, "Топлофикация Русе" АД възнамерява да обособи специализиран склад за съхранение на биомаса, по-конкретно слама. Това решение подчертава стремежа на дружеството към диверсификация на енергийните си източници и намаляване на зависимостта от традиционните горива.

Обявяването на инвестиционното предложение е направено в съответствие с член 4, алинея 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредбата за ОВОС). Тази наредба, последно изменена в "Държавен вестник", брой 9 от 30 януари 2024 година, изисква публично оповестяване на подобни проекти с цел осигуряване на прозрачност и възможност за обществен контрол.

"Топлофикация Русе" АД приканва всички заинтересовани физически и юридически лица да изразят своите мнения и становища относно планираните промени. Гражданите и организациите, които желаят да споделят своите възгледи, могат да го направят писмено на две места - в Община Русе или в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Русе, намираща се на "Придунавски булевард", номер 20, с пощенски код 7000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Muuuki
    Дали ще правите това подобрение , не съм сигурна .НО ! Сигурното е , че ще повишите цените яко и още по - яко ще се облажите от нашите пари .
  • 4
    1
    По тоя повод
    се очаква да повишим цените , щото русенци ще плащат всичко пак, водата да става 20 лв парното 1000 и да приключваме
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари