Тома Биков: Ние нямаме любовна история с ПП-ДБ

0
"Всички сме се провалили - време е за поемане на политическа отговорност", каза той
"Всички сме се провалили - време е за поемане на политическа отговорност", каза той Снимка: БНТ

"Всички сме се провалили - време е за поемане на политическа отговорност", каза той

В интервю за "Говори сега" по Българската национална телевизия, депутатът от ГЕРБ Тома Биков направи остър анализ на текущото състояние на политическата сцена в България. Той откровено заяви, че партията му, ГЕРБ, е участвала в последните парламенти и е част от техните провали.

"Хората си дават много ясно за какво става въпрос и не различават много "провалилите се на "готините" провалили се и "лошите" провалили се," подчерта Биков, изразявайки скептицизма си към опитите за разграничаване на политическите играчи на база на техните неуспехи.

Опровергани митове и политически алтернативи

Тома Биков категорично отхвърли внушенията, че ГЕРБ и ДПС са едно, като ги нарече "плод на фантазия." Според него, тези твърдения са се опровергали през времето. Той също така коментира възхода на партия "Възраждане", описвайки ги като тези, които "са нацелили алтернатива на това, което ние предлагаме и то е факт."

Призив за политическа отговорност

"Всички сме се провалили, така че да си избият тази опорка и да започнем да говорим малко по по същество," заяви Биков, настоявайки за по-сериозен и конструктивен диалог в политиката. Той отхвърли всякакви предположения за романтични отношения между ГЕРБ и ПП-ДБ, като посочи, че виждат "фактите на действителността."

"Ние нямаме някаква любовна история с ПП-ДБ. Ние виждаме фактите на действителността. И твърдим, че за да бъде преодоляна политическата криза трябва да има взаимодействие между основни политически опоненти чрез поемане на политическа отговорност", каза той.

Фрагментираната политическа система

Биков също изрази недоумение по отношение на настоящото състояние на политическата система, която той определи като фрагментирана. "В момента дори не можем да разберем кой ни е опонентът," добави той, подчертавайки сложността на парламентарната демокрация с пропорционална избирателна система, която според него е "прекалено сложна за нашия политически елит."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Кокорчо
    Аз имам любовна история с Кирчо
  • 0
    1
    dd
    Цончо, да го духаш.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари