Токов удар уби работник на строителен обект в Бургас

1
Спешна помощ получи сигнал за премазан от кран, но на място бе установена друга причина за смъртта
Спешна помощ получи сигнал за премазан от кран, но на място бе установена друга причина за смъртта Снимка: БНТ

Спешна помощ получи сигнал за премазан от кран, но на място бе установена друга причина за смъртта

Тежък инцидент отне живота на строителен работник по време на строителни дейности на новострояща се сграда. Трагедията се разиграла при монтаж на арматурни железа на втората плоча на строежа. Мъжът е загинал на място след удар от ток, причинен от контакт с високо напрежение.

Сигналът за инцидента бил подаден към Спешна помощ първоначално с информация, че мъжът е бил премазан от кран на обекта. Пристигналите на място екипи обаче установили, че действителната причина за смъртта е електрически удар. След проверка на обстоятелствата, станало ясно, че работникът е попаднал в контакт с електрическа инсталация по време на работа на обекта.

На място са извикани служители на МВР - Русе, които започнаха разследване на инцидента, както и инспектори от Инспекцията по труда. Наложени са и временни ограничения в строителните дейности на обекта до изясняване на всички факти и обстоятелства около трагедията.

Според статистиката на Инспекцията по труда, най-честите причини за злополуките са падане от височина, неадекватно обезопасяване и неправилно боравене с машини и електроуреди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Резонно е да се попита
    Инспекцията по труда защо се явява винаги само след злополука.В останалото време какво вършат.Проверяват ли безопасността на труда? Само инспекции , комисии, институции ,а никой не го е еня за обикновения човек.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари