Тодор Тагарев: България дразни Русия с подкрепата си за Украйна

1
Подкрепата ни за Киев провокира недоволството на Москва
Подкрепата ни за Киев провокира недоволството на Москва Снимка: БТА / Архив

Подкрепата ни за Киев провокира недоволството на Москва

В интервю за Българското национално радио (БНР) бившият министър на отбраната Тодор Тагарев разкри, че България е сред страните, оказващи съществена военно-техническа помощ на Украйна. Той подчерта, че страната ни поддържа украинската позиция във всички международни формати, в които участва, което явно дразни Русия.

Тагарев коментира и включването на България в списъка на Кремъл с държави, имащи деструктивни нагласи спрямо Русия: "Позицията на държавата ни е много ясна и категорична и с това си обяснявам това руско действие", заяви той.

Бившият военен министър анализира и целта на посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Съединените американски щати. Според Тагарев, това е опит за обръщение към страните членки на Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН). Той подчерта контраста между присъствието на Зеленски като уважаван лидер и отсъствието на руския президент Владимир Путин, който е обект на международно преследване от Международния наказателен съд.

"Мисля си, че основният повод той да отиде в САЩ, вчера Пенсилвания, днес Ню Йорк и утре във Вашингтон да се срещне с все още действащия президент на САЩ и двамата кандидат-президентите и да обясни техните виждания и още веднъж позицията на Украйна, потребностите на Украйна и възможностите, които дава текущата ситуация, която е доста сложна", допълни Тагарев.

Експертът се позова на информация от украинското разузнаване, според която Русия ще изпита трудности в средата на следващата година след нанесените ѝ удари. Това, според него, мотивира украинската страна да представи план за решаване на конфликта в близките месеци, като Русия бъде принудена да преговаря при условия, различни от досегашните, поставени от Путин.

Тагарев коментира и ситуацията в Близкия изток, прогнозирайки, че Израел е близо до постигане на желаното крайно състояние в ивицата Газа и не се поколебава да предприеме изпреварващи действия срещу "Хизбула".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    до Лойд Остин
    Да ама тоя е по размазан и безформен,а сутрешното е било със завъртулка или някоя свободна форма придобита след пльосването от действието на гравитацията между цукалото и Дъто ти.
  • 3
    3
    Лойд Остин
    Тоя още прилича на нещо,което съм изсрал рано сутрин хо хо хо
  • 5
    2
    Мухахахахаха
    Ти не си България бе,курво продажна - ти си куросмук магарев,тоест лайно и пепераст! Слава на Русия!
  • 4
    1
    Тодор Т.
    България се дразни от Тодор Тагарев с подкрепата си за Украйна и Зеленски,но това не се коментира по никакъв начин.Нека има свободен 24 часов тв.диспут със тв.зрители без цензура да види и чуе Тагарев какво ще му чуят ушите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари