ТИР изгоря като факла на АМ "Тракия"

0
Очевидци споделят драматични кадри в социалните мрежи, призовават за алтернативни маршрути
Очевидци споделят драматични кадри в социалните мрежи, призовават за алтернативни маршрути Снимка: Facebook

Очевидци споделят драматични кадри в социалните мрежи, призовават за алтернативни маршрути

Драматична ситуация се разигра на автомагистрала "Тракия" в петък следобед, когато товарен автомобил се запали на около 30 километра от град Пловдив, в близост до град Раковски. Инцидентът, който предизвика значително забавяне на трафика в посока град Бургас, беше първоначално съобщен от бдителни очевидци в социалните мрежи.

Според информацията, споделена от шофьори на място, движението в района на произшествието е силно затруднено. Свидетели описват, че преминаването покрай горящия тир става с изключително бавна скорост, което допълнително усложнява пътната обстановка.

Въпреки сериозността на ситуацията, към момента няма постъпили данни за пострадали лица. Това е положителна новина на фона на потенциалната опасност, която подобен инцидент крие за участниците в движението.

На мястото своевременно са пристигнали екипи на полицията и пожарната, които работят усилено за овладяване на ситуацията. Освен самия товарен автомобил, пламъците са обхванали и част от тревните площи в непосредствена близост до пътното платно, което допълнително усложнява работата на спасителните екипи.

Инцидентът повдига въпроси относно безопасността на товарните превози и необходимостта от засилени мерки за превенция на подобни произшествия на ключови транспортни артерии като автомагистрала "Тракия".

Шофьорите, пътуващи в района, се призовават да бъдат изключително внимателни и да следват стриктно указанията на пътните полицаи на място. Препоръчва се, при възможност, да се използват алтернативни маршрути, за да се избегне допълнително натоварване на засегнатия участък.

Очаква се в следващите часове да бъде извършена цялостна оценка на щетите и да се изяснят причините, довели до запалването на товарния автомобил. Този инцидент подчертава важността на редовните технически прегледи и поддръжка на превозните средства, особено тези, извършващи дълги курсове по натоварени пътни артерии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари