Тежката катастрофа край село Ушинци взе жертва

2

79-годишна жена е починала в болницата

Тежката катастрофа край село Ушинци взе жертва. Двама души са ранени.

На 12 юли 2024 г., около 12:00 часа, на първокласния път Варна – Русе, край разградското село Ушинци, се случи тежка катастрофа, която взе една жертва и доведе до сериозни затруднения в движението.

Инцидентът бе потвърден от говорителя на Областната дирекция на МВР - Разград, Илияна Георгиева.

Според първоначалната информация, товарен автомобил, управляван от 62-годишен мъж от Шумен, поради отвличане на вниманието, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска микробус, управляван от 42-годишен мъж от село Хума. В резултат на сблъсъка, микробусът се удря със задната си част в кабината на друг товарен автомобил, управляван от 56-годишен мъж от шуменското село Дибич.

Микробусът остава притиснат между двата товарни автомобила, което налага използването на специализирана техника за оказване на помощ на пътуващите. При катастрофата е пострадала 79-годишна жена от разградското село Самуил, която е била на задната седалка на микробуса. Тя е откарана в тежко състояние в разградската болница, където по-късно е починала.

Поради засиления трафик и необходимостта от провеждане на огледи и други процесуални следствени действия, движението бе пренасочено по маршрут Разград - Лозница - Шумен и обратно.

Водачите на участващите в пътнотранспортното произшествие са проверени за употреба на алкохол и наркотични вещества. Пробата на първия водач е реагирала положително на метамфетамин, като същият е предоставил кръв за медицински изследвания, съобщават от полицията в Разград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари