Тежка нощ за жителите на Истанбул

2
Рекордно висока влажност
Рекордно висока влажност Снимка: hurriyetdailynews

Рекордно висока влажност

Жителите на Истанбул изживяха тежка нощ заради рекордно висока влажност, която достигна над 95 процента в много райони на града, съобщава турската телевизия НТВ. Средната температура, измерена през изминалата нощ в турския мегаполис, бе 28,3 градуса по Целзий, но високата влажност направи обстановката почти непоносима за жителите.

Аташехир се задушава при 99 процента влажност

Особено тежка беше ситуацията в района "Аташехир" в азиатската част на града, където влажността достигна рекордните 99 процента. Много от жителите на района не успяха да заспят през нощта заради мъчителните климатични условия. Висока влажност от над 95 процента бе регистрирана също така в районите "Бешикташ", "Бейоглу", "Чаталджа", "Кягътхане", "Саръйер", "Силиври", "Шишли" и "Юмрание".

Температурен рекорд в Хатай: Усеща се като 62,3 градуса

Междувременно вестник "Миллиет" информира за температурен рекорд в окръг Хатай, Южна Турция, на границата със Сирия. Високите температури, които са над 40 градуса по Целзий, в комбинация с високата влажност, са се усещали като 62,3 градуса. Най-тежка е била ситуацията в град Арсуз, където влажността е била над 90 процента.

Жегите топят асфалта в Бурса

Жегите са нанесли значителни щети в цялата страна. Вестник "Миллиет" съобщава, че заради жегите асфалтът на много места в Турция, включително в северозападния окръг Бурса, е започнал да се топи. Това допълнително затруднява движението и създава риск за пътната безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари