Тестват сирените и системата BG-Alert

0
България проверява готовността си за кризи с mащабна проверка на системите за безопасност
България проверява готовността си за кризи с mащабна проверка на системите за безопасност Снимка: Dir.bg

България проверява готовността си за кризи с mащабна проверка на системите за безопасност

Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) обяви мащабно тестване на две ключови системи за предупреждение при извънредни ситуации. На 1 октомври 2024 година, точно в 11:00 часа, ще бъдат активирани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване, както и мобилното приложение BG-Alert.

Тестът ще обхване значителна част от територията на България, включвайки столицата София и редица големи градове като Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и Стара Загора. Освен това, проверката ще се проведе в избрани общини от областите Видин, Перник и Ямбол, както и в населените места, попадащи в 30-километровата зона около АЕЦ "Козлодуй".

Особено внимание заслужава тестването на системата BG-Alert, която е проектирана да изпраща спешни съобщения директно до мобилните устройства на гражданите. По време на теста, жителите и гостите на страната ще получат известие на своите смартфони и таблети. Съобщението ще бъде на български и английски език, осигурявайки информираност за възможно най-широк кръг от хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Швейк
    пак пуснаха лудите от лудницата, пак ли ще ръмжи мобилният ми приятел и ще ми изписва ,че съм в опасност, а пък аз съм в парка на една пейка....
  • 3
    3
    гост
    Спокойно , този път българският славей Азис ще предава съобщението във вид на кръшна песен.
  • 3
    2
    до 1
    В България имаме удивителни, бляскави мъжки и женски "гласове". С какъвто си пожелае човек нюанс или тембър. Как пък избраха тоя "гласов ръб" е мистерия.
  • 4
    1
    Тжнсждсждсж
    Да и пак нищо няма да се разбира от говорещия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари