Теснолинейка удари кола на спуснати бариери

0
Машинистът не успя да предотврати сблъсъка въпреки подадения звуков сигнал
Машинистът не успя да предотврати сблъсъка въпреки подадения звуков сигнал

Машинистът не успя да предотврати сблъсъка въпреки подадения звуков сигнал

На 9 юли 2024 година, около 14:06 часа, на прелеза при спирка "Гулийна баня" се случи инцидент, при който теснолинейка удари странично автомобил. За щастие, никой не е пострадал сериозно.

Инцидентът е станал на прелеза от село Баня към Горно Драглище и Добърско. Според свидетели, шофьорът на автомобила е решил да изпревари останалите чакащи коли и да премине през спуснатите бариери, когато влакът се е задавал. Въпреки подадения звуков сигнал от машиниста, сблъсъкът не е бил предотвратен.

Машинистът на теснолинейката, управляващ локомотив 77 109, който е един от наскоро модернизираните, е подал звуков сигнал, но не е успял да спре навреме. Инцидентът е заснет от камерата на локомотива, което ще помогне за изясняване на обстоятелствата.

Теснолинейката, която преминава през този район, е част от линията Септември - Добринище. Тази линия е известна със своите живописни маршрути и е популярна сред туристите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    русе
    На същият път (за Банско) един бус (зареждащ магазини с пакетирани стоки) караше в насрещното, в завой без видимост. Само бързата ми реакция и ниската скорост ни спаси да не се размажем в него, след като спряхме до 0. Пътищата са пълни с такива идиоти!! Без книжка за 10г и да плати щетите на БДЖ!!!
  • 12
    2
    До 1:
    Освен без СУМПМ завинаги, нека плати и щетите по локомотива, идиотът!
  • 15
    1
    Нормално!!!!
    ЕЕ този тиквеник заслужава завинаги да остане без СУМПС!!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари