Термометър отчете 44,4 градуса в Хасково

0
Горещата вълна се настани трайно в България
Горещата вълна се настани трайно в България Снимка: Емил Геогриев

Горещата вълна се настани трайно в България

Екстремни горещини обхващат страната, с прогнозни температури до 43 градуса

Днес в Хасково бе регистрирана температура от 44,4 градуса. От информацията, предоставена от БНТ, не става ясно дали градусите са отчетени на слънце или на сянка.

Според прогнозите, температурите в България днес ще варират между 38 и 43 градуса, като в столицата София се очаква да достигнат около 38 градуса. Пълната прогноза можете да видите ТУК.

Очаква се горещата вълна да продължи

Метеоролозите предупреждават, че екстремните температури ще се задържат през следващите два дни, като има вероятност дори да се покачат още малко. Жителите на страната се съветват да избягват продължителен престой на открито, да пият много течности и да търсят сянка или прохладни помещения.

Високите температури носят със себе си и риск от топлинни удари и дехидратация, особено за възрастни хора, деца и лица с хронични заболявания. Медицинските служби съветват гражданите да бъдат особено внимателни и да следят за симптоми като главоболие, гадене и прекомерно изпотяване.

Захлаждане и валежи се очакват в края на седмицата

Въпреки текущите горещини, метеоролозите предвиждат захлаждане и валежи чак в края на седмицата. Тази промяна в метеорологичните условия ще донесе облекчение на жителите на страната, които се борят с изключителните температури.

През следващите дни се очаква времето да остане сухо и горещо, с малка вероятност за валежи. Местните власти и спасителни служби продължават да следят ситуацията и са готови да реагират при необходимост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    БЕ 200 ЧС ИЛ 76
    https://youtube.com/shorts/QMR8w1E0AvI?feature=shared ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.ИСКСТ НЕ ИСКАТ,ЕВРОГЕЙЦИТЕ ДА ЗВЪНЯТ НА БАТЯ ВЛАДИМИР. ТАМ Е СПАСЕНИЕТО. ХЪКСТА МЪКАТА ТУЙ ТО. БЪЛГАРИЯ ГОРИ ,ДУХАЧИ МРЪСНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА
  • 3
    2
    Преди малко!
    Викайте помощ от хеликоптери Свиленград Сладун и цялата местност в посока турска границата отново гори огромна площ Българска гори само с доброволци и пожарникари няма да се получи само хеликоптери!
  • 2
    1
    Страшна сила!
    Извинявайте но такова време жега 40 и кусур градуса с силен вятър не става за нищо ни за морето ни вкъщи само някъде на балкана
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари