Теодор Цветков покори Словения с троен успех в X-Waters

0

Русенският плувец и троен рекордьор на Гинес пребори конкуренция от над 200 плувци в три дисциплини

Русенският плувец и троен рекордьор на Гинес Теодор Цветков постигна забележителен успех на международното състезание X-Waters в Блед, Словения. В публикация в социалните мрежи Цветков сподели впечатляващите си резултати от трите дисциплини, в които участва.

"Успях да се преборя с над 200 плувци от 37 държави и да постигна отлични резултати в три последователни дисциплини", написа Теодор в своя пост.

В първото си участие на 5 километра плуване, русенецът се класира на шесто място с време 1 час, 15 минути и 55 секунди. Без да губи време за почивка, Цветков се впусна в следващото предизвикателство - плуване на 1 миля. Там той демонстрира изключителна издръжливост и зае второто място с време 20 минути и 18 секунди.

Кулминацията на успеха дойде с третото му участие в щафетата 2 по 500 метра, където заедно със своята партньорка Зоя Возмилова завоюваха бронзовия медал с време 17 минути и 22 секунди.

"Това постижение е резултат от упорит труд и подкрепата на много хора", сподели Теодор. Той изрази специална благодарност към родителите си, които изминаха близо 500 километра от Италия до Словения, за да го подкрепят.

Цветков не пропусна да отбележи ключовата роля на своя основен спонсор Меджнун Мустафов, благодарение на когото той успя да представи уменията си пред европейска и световна публика. Плувецът изказа признателност и към Цветомир Цветанов за подкрепата по време на тренировъчния процес в Словения и по време на състезанието, както и към Светослав Захариев - Сисо за интензивната кондиционна подготовка.

"Постигнатото в Словения ме прави изключително горд, особено предвид трудностите, с които се сблъсквам в Русе - липсата на подходящ басейн, треньор, суплементация и специален хранителен режим", написа Теодор. С усмивка той добави: "Ако имам всичко това, няма да има кой да ме победи."

Теодор Цветков за пореден път доказа, че с упоритост и отдаденост, "невъзможното" е само дума, вдъхновявайки много млади спортисти да преследват мечтите си въпреки трудностите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари