Тео Ушев: Хайл, Копейкин! Дотук със смелите филми

1
Режисьорът критикува решението на НФЦ и нарича фестивала във Варна "градът на нацитата"
Режисьорът критикува решението на НФЦ и нарича фестивала във Варна "градът на нацитата" Снимка: БГНЕС / Архив

Режисьорът критикува решението на НФЦ и нарича фестивала във Варна "градът на нацитата"

Световноизвестният режисьор Тео Ушев направи остър и критичен коментар в социалните мрежи относно отказа филмът "Любен" да бъде селектиран за фестивала "Златна роза" във Варна. Според режисьора, случилото се е пример за цензура и пресилено "съблюдаване на публичния интерес", което пречи на свободата на изкуството.

Ушев сподели официалното становище на Националния филмов център (НФЦ) за отлагането на показването на филма "Любен" на фестивала. Според съобщението, това се случило след като Държавната агенция за закрила на детето и Министерството на културата се намесили в случая. Пояснява се, че показът на филма е бил отложен, за да се изяснят постъпили въпроси от народен представител и за да бъде спазен "публичният интерес".

Режисьорът не спести саркастичните си коментари относно казуса и остро критикува случилото се като връщане към цензурата от времето на комунизма. Според него младите артисти днес са свидетели на повторение на този модел на потискане на свободното изразяване. В заключение, Ушев не скри разочарованието си от културната обстановка в България, заявявайки, че това е краят на смелите и провокативни филми, както и на различните мнения в изкуството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    36
    Любен
    Всъщност Ушко няма жена и деца защото е хуйосмук,аз му бях мъж известно време в циганската махала ама много взе да смърди Ушко и го зарязах
  • 0
    35
    Аз
    Ушко да си гледа изпратения филм у тях с жена си и децата.И ако са доволни от порочността нека децата му повторят събитията от сказания филм.
  • -2
    34
    Фък дъ РФ
    Нека всеки сам прецени, кое е истина и кое е лъжа от видеата посветени на сектата на мършляците "иZраждане" Главни действащи лица - кЪстадин кЪсопишков и за боклук Алтънчо видеата: 1) https://www.youtube.com/watch?v=XBgl5jk1k0M (кЪстадин и плешивата "Златка") 2) https://www.youtube.com/watch?v=3l9lr1gGvZ8 3) https://www.youtube.com/watch?v=eKJVbP8TxmM
  • 4
    33
    Любен
    До 123 Напълно си прав,Ушев искаше да го ебем пред камерата,аз и още двама цигани. Само така му ставала халката както трябва.
  • 6
    32
    123
    Със значително по-голям интерес бих наблюдавал филм, как нерез чука нерез, отколкото да допусна содомитската ултра мизерна хомо кочина "любен". Тази лента е платена от най-долните педерастични нпота с цел да опорочат съзнанието на колкото се може повече глупаци, защото нормален индивид никога няма да се нахвърли на космясал мъжки дирник вместо на гладкото дупенце на някоя хубава Българска мадама.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари