Температурен рекорд в Монтана

1
Метеоролозите регистрираха най-високата температура за днешния ден от половин век
Метеоролозите регистрираха най-високата температура за днешния ден от половин век

Метеоролозите регистрираха най-високата температура за днешния ден от половин век

Необичайно висока температура от 27,4 градуса по Целзий беше измерена днес в град Монтана, което представлява абсолютен рекорд за 28 октомври в историята на метеорологичните наблюдения в региона. Информацията бе потвърдена от директора на местната метеорологична станция Леночка Ангелова.

Половин век метеорологични наблюдения

Според експертите от метеорологичната станция, подобни стойности не са регистрирани през последните 50 години за този ден от годината. Това е поредното необичайно метеорологично явление за 2023 година в региона.

Екстремни метеорологични явления през 2023 година

През настоящата година климатичните аномалии в района на Монтана са били особено изявени. През летните месеци юли и август термометрите често са показвали стойности над 35 градуса. Още в началото на пролетта, на 1 април, е регистриран друг температурен рекорд от 33 градуса на сянка.

Юни 2023 година също е донесъл климатични изненади, но този път по отношение на валежите. През този месец количеството на падналите дъждове е превишило около седем пъти месечната норма за региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари