Технически проблем спря станция за измерване на въздуха в Русе

0
Извършва се диагностика на климатичната инсталация
Извършва се диагностика на климатичната инсталация Снимка: Община Русе

Извършва се диагностика на климатичната инсталация

Автоматичната измервателна станция "Петър Берон" в Русе преустанови работа вследствие на повреда в климатичната си система. Това съобщиха от общинската администрация, като уточниха, че прекъсването е наложително, за да се гарантира достоверността на събираните данни за състоянието на атмосферния въздух в района.

Техническият проблем е констатиран в предходния ден, като веднага са предприети действия за отстраняването му. В момента се извършва обстойна диагностика на климатичната инсталация, която е от ключово значение за поддържането на оптимални условия за функциониране на измервателната апаратура.

Специализираните екипи, отговорни за поддръжката на станцията, полагат усилия за бързото ѝ възстановяване. От общината уверяват, че гражданите ще бъдат своевременно информирани за подновяването на нейната дейност.

Автоматичната измервателна станция "Петър Берон" се намира в двора на бившото Помощно училище "Петър Берон". Тя е оборудвана със съвременна система за измерване на фини прахови частици (ФПЧ) и газанализаторна система. Последната осъществява денонощен мониторинг на концентрациите на бензен и летливи органични съединения, включително толуен, етилбензен, ксилени (орто-, мета- и пара-изомери), циклохексан и стирен.

Събраните данни се обработват от локалната компютърна система на станцията, а резултатите от измерванията са публично достъпни на официалния уебсайт на Община Русе. Това осигурява прозрачност и дава възможност на жителите да следят качеството на въздуха в реално време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Do 1
    Не е ли до пасоля (консулата) ?
  • 11
    2
    Планинеца
    Да не се е задръстила от смрад, отрова и катран?!
  • 3
    1
    геро
    Както всички станции в борове и туии
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари