Теди Москов: На прага сме на Трета световна война заради маниаци, които искат да смачкат света!

0
Не трябва да се оставяме болни хора да ни завладяват с налудничави фантазии
Не трябва да се оставяме болни хора да ни завладяват с налудничави фантазии

Когато гордостта е в съчетание с неграмотност, е обезсилващо

На прага сме на Трета световна война заради маниаци, които искат да смачкат света, коментира Теди Москов.

Известният български режисьор Теди Москов изрази тревожни мисли за състоянието на съвременното общество и световната политика в интервю за предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS. Той засегна теми като гордостта, неграмотността и склонността на хората да следват неподходящи лидери.

Самоирония и размисли за обществото

Москов започна разговора с доза самоирония, споделяйки спомен за своя баща: "Теди е кодош", цитира той думите на родителя си. Режисьорът продължи с размисъл върху собствената си роля, определяйки се като "някакъв вид присмехулник" и признавайки, че не е сигурен в полезността на този подход.

Критичен поглед към световните лидери

Творецът изрази загриженост относно тенденцията хората да следват неподходящи личности, и то в световен мащаб. "Някои хора обичат да бъдат лъгани. Явно това е проблем на мозъчните механизми. Не ми е много ясно", коментира той, подчертавайки липсата на обяснение за този феномен.

Предупреждение за глобална заплаха

С тревога в гласа Москов предупреди: "Ние сме на прага на Трета световна война, благодарение на някакви маниаци, които са хванали света в шепи и искат да го смачкат и изхвърлят". Тази остра критика към световните лидери разкрива дълбоката загриженост на режисьора за бъдещето на човечеството.

Призив за критично мислене

Режисьорът изрази притеснение от нивото на политическия анализ, с който се сблъсква. Той призова хората да не се оставят да бъдат завладени от "налудничави фантазии" и подчерта важността на критичното мислене: "Ведрото помага на човек да вникне в нещата. Не трябва да се оставяме болни хора да ни завладяват с някакви свои налудничави фантазии".

Новата пиеса на Москов

В края на интервюто Теди Москов спомена накратко за новата си пиеса "Дабъ дешил ине", разказвайки за сюжета и героите в нея. Това творческо начинание се явява като контрапункт на сериозните теми, обсъдени в разговора, и показва, че въпреки тревогите си за света, режисьорът продължава да твори и да търси начини за изразяване чрез изкуството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    dgd
    Много ясно, че като приличаш на палячо ще избереш амплоато на палячо. А ти си уникален смешник. Придържай се към тетралната сцена остави световните дела за сериозни хора.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари