Татяна Дончева: Пеевски приключи!

2
Ахмед Доган не може точно така да предаде ключовете за партията
Ахмед Доган не може точно така да предаде ключовете за партията Снимка: БГНЕС / Архив

Ахмед Доган не може точно така да предаде ключовете за партията

Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" и част от коалицията "Левицата", изрази категорично мнение за бъдещето на Делян Пеевски в Движението за права и свободи (ДПС). В интервю за Българското национално радио (БНР), Дончева заяви: "Това, което направи Пеевски, е нещо много голямо. Ахмед Доган не може точно така да предаде ключовете за партията".

Според Дончева, въпреки че ДПС не се цепи, Пеевски ще бъде отстранен: "Те така ще отцепят Пеевски и то в следващите дни, че той няма да се види и да се свърти". Дончева допълни, че етносът, който е оцелял, държи много един на друг, като страховете им ги държат заедно.

Дончева посочи, че процесите в БСП и другите формации са аналогични на тези в ДПС, но процесът на разпадане в ДПС става много бързо: "Пеевски трябваше да си дава сметка, че винаги ще бъде проблемен. Това, че е първият българин оглавил ДПС, изисква изключителен такт и разбиране за това върху какви плаващи пясъци стои. Нещо, което той не показа, това много ме изненада, смятах, че е по-интелигентен и по-гъвкав".

Лидерът на "Движение 21" отбеляза, че от няколко години тече процес на подновяване на българския политически живот и отстраняване на всички политици, които имат закваска от старата школа, от началото на демократичните промени. Този процес досега засегна всички стари политически партии - и левите, и десните, но без ДПС.

В своите коментари Татяна Дончева засегна и ситуацията с Бойко Борисов, като заяви, че той има малко депутати, за да диктува нещата, а с ДПС е можело да се състави правителство. "Ще се превъртят трите мандата и ще отидем на нови избори. Междувременно очакваме решение на Конституционния съд за промените".

Интервюто на Людмила Железова с Татяна Дончева в предаването "12+3" на БНР може да бъде чуто от звуковия файл.

Тези изказвания на Дончева добавят още едно измерение на политическото напрежение и потенциалните промени, които се случват в България. Предстои да видим как ще се развият събитията и каква ще бъде съдбата на Делян Пеевски в ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Плановете на Пеевски
    Пеевски не е приключил! Пеевски сега започва!!! Корумпираните съд и прокуратура в бг са частните бухалки на Пеевски. ПЕЕВСКИ ДЪРЖИ ПРЪСТА СИ НА КОПЧЕТО ЗА АРЕСТА НА БОРИСОВ. СЛЕД КАТО АРЕСТУВА И ПРЕМАХНЕ БОРИСОВ, ПЕЕВСКИ ЩЕ ПРЕМАХНЕ И ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ЗА ДА ОВЛАДЕЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е НЕГОВА. ЦЕЛИТЕ НА ПЕЕВСКИ СА: ПЪРВО - ПРЕМАХВАНЕ НА СТАРОТО РЪКОВОДСТВО В НЕГОВАТА ПАРТИЯ И ОВЛАДЯВАНЕ НА ЦЯЛОТО ДЕПЕСЕ И СЛЕДВА ВТОРИ ЕТАП - ПЕЕВСКИ ИЗПОЛЗВА КАТО ЧАСТНА КОРПОРАЦИЯ ДПС, ЧРЕЗ СВОИТЕ БУХАЛКИ АРЕСТУВА И ПРЕМАХВА БОРИСОВ - ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ЗА ОВЛАДЯВАНЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ... ЗАЩО МИСЛИТЕ, ЧЕ В МОМЕНТА боко тиквата СЕ ПАЗИ СЪС СНАЙПЕРИСТИ ПО ОГРАДАТА?!
  • 0
    1
    танче, танче,
    иска ми се да си права, но по-вярното е, че ти отдавна приключи!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари