Татяна Дончева: Никой не е велик. Ахмед Доган - също!

1
Политическата система се нуждае от стабилност, заявява Татяна Дончева
Политическата система се нуждае от стабилност, заявява Татяна Дончева Снимка: Facebook / Татяна Дончева

Политическата система се нуждае от стабилност, заявява Татяна Дончева

Стабилността на политическата система е от решаващо значение в настоящия момент, заяви Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" и участник в новата лява коалиция "БСП – Обединена левица", в интервю за Българското национално радио.

Дончева подчерта, че лявото пространство, както и дясното, е било силно фрагментирано, както и самият парламент. Тя е категорична, че е необходим процес на консолидация в политическото пространство.

Според нея левицата и десницата остават най-сигурните отправни точки за обединение в политическия живот на страната.

Дончева изрази мнение, че появата на извънсистемни партии през последните три-четири години не е донесла желаните резултати, а разпокъсаният парламент води до непрекъсната политическа нестабилност.

„Много хора, които имат леви убеждения, не гласуват, защото не се чувстват представени политически заради разделението в левицата“, отбеляза тя.

Младите хора също търсят възможности за политическа реализация, посочи Дончева. Те искат да се включат в значими формации и новото ляво обединение си е поставило за цел да създаде такава възможност. Тя уточни, че включването на БСП в това обединение е ключово, но нерешените лидерски въпроси затрудняват укрепването на новата политическа конструкция.

Дончева също така обърна внимание, че има твърде малко време между последните и предстоящите избори, за да се правят мащабни организационни промени.

Тя направи историческа препратка към началото на прехода, когато само в България остана партия от социалистическия период.

„Имаше години, в които БСП беше силно атакувана, за да бъде унищожена, но когато това не стана, тя беше приета. В момента сме свидетели на втори или трети етап от този процес, целящ да се разчисти пътят за нова лява формация, изградена по западен модел, с различни възгледи за малцинствата и международните партньорства“, каза Дончева.

Тя добави, че "Левицата" е била подложена на натиск през последните няколко години от посолства и международни фондации, които настоявали за нови лица с различни възгледи. Въпреки това, новото ляво обединение включва формации, които изповядват традиционните български ценности и ще бъдат по-адаптивни на местна почва.

Дончева отбеляза също, че листите на кандидатите трябва да бъдат подбрани внимателно, за да привлекат избиратели. Не е достатъчно един кандидат да бъде предложен от партийно ръководство, за да бъде гарантиран успехът му.

Проблемите на БСП, според Дончева, започнали при Сергей Станишев, когато лидерският потенциал в партията бил потискан. „Това, което Корнелия Нинова в момента жъне, е резултат от действията на Станишев, включително и връзките му с Цветан Василев и Делян Пеевски, които продължават да създават проблеми и до днес.“

Тя също така посочи, че в новото обединение са включени утвърдени лица, но "старите муцуни" няма да се натрапват.

Относно ситуацията в ДПС, Дончева изрази мнение, че партията е в застой, след като Пеевски се опитал да я овладее, но съпротивата отвътре довела до сегашните проблеми. „Никой не е непобедим, дори и Ахмед Доган“, каза тя.

Сред основните цели на новото ляво обединение Дончева посочи стабилизирането на политическата система в България, укрепването на държавните институции и подобряването на жизнения стандарт на гражданите чрез повишаване на доходите и намаляване на неравенствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...