Татяна Дончева: Корнелия Нинова пречеше на обединението в ляво

0
БСП трябва да преодолее вътрешната си драма, заяви лидерът на "Движение 21"
БСП трябва да преодолее вътрешната си драма, заяви лидерът на "Движение 21" Снимка: БНТ

БСП трябва да преодолее вътрешната си драма, заяви лидерът на "Движение 21"

Обща тревога цари сред левицата поради липсата на изгледи за по-добро представяне на предстоящите избори. Лидерът на "Движение 21" и част от "Левицата" Татяна Дончева подчерта, че събирането на фрагментираната левица на едно място не е лесен процес. В интервю за предаването "Още от деня" по БНТ, Дончева заяви, че процесът на обединение е труден и мъчителен, но неизбежен.

„Ние знаем, че ни предстои труден път“, добави Дончева, като призна, че Корнелия Нинова, лидерът на Българската социалистическа партия (БСП), е противник на такова обединение. „Нейните симпатизанти вътре в партията също са против, без да има обективни причини за това. Трябва да се преговаря с БСП в момента. БСП трябва да преодолее вътрешната си драма. Този процес няма да е нито кратък, нито безболезнен“, уточни тя.

Дончева отбеляза, че в продължение на 10 години се разпространяват обвинения, че те са предатели и отстъпници, които са създали своя партия на гърба на БСП. „Не може с магическа пръчка да се обърнат тези хора“, поясни тя.

Лидерът на "Движение 21" подчерта, че ще направят всичко възможно, за да се явят в един обединен формат на изборите. „Това не е просто нещо. Хората в структурите не го приемат безпристрастно. По-реалистично е да се върви към коалиция на първо време. Тази работа, обаче не трябва да бъде форсирана“, добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До 1:
    * хУлиганска визия
  • -1
    2
    До 1:
    До 1: Това не е вярно. Фактите са, че тези, които я подкрепяха от обкръжението и, първи я свалиха и започнаха да правят глупости. Зафироф има холиганска визия, а Гуцаноф е обгърнат чрез фирмите си с ГЕРБ и с ДПС. Въпросът е как такива съмнителни типове е била избрала Корнелия. Ако те са били най-качествени, тогава останалите са още по-долно качество. Това, което говори Татяна Дончева, са абсурдности. Какво ще донесе такова обединение? Нали именно през Татяна Дончева се хвърляше кал срещу Корнелия относно Ваня Григорова. Е, Корнелия е била права за Григорова - тя си е проект на сащ и е много алчна и за пари, и за власт - всичко сама да решава - като банкянския. Обединенията, за които говори Татяна Дончева, са нелепи, защото Гей Станишеф е върл поддръжник на лъгъбътъ извращенията, Петър Витанов също ги подкрепя, Крум Бездарков е възпитаник на Сорбоната и също подкрепя лъгъбътъ извращенията. Ако в БСП се обединят такива фигури и от БСП се заговори за единно подкрепяне на лъгъбътъ извращенията и това да се пренесе към ПЕС - тогава с какво се различава БСП от ГЕРБ, от ДПС, ДБ-ПП, които също мразят България?!
  • 1
    1
    Русенец
    Случайно или нарочно, Корнелия съсипа БСП.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари