Търсят ключово доказателство в колата от фатална катастрофа с двама младежи край Русе

0
Съдът разпореди повторна проверка на автомобила от фаталния инцидент през 2020
Съдът разпореди повторна проверка на автомобила от фаталния инцидент през 2020 Видео: Кис 13

Съдът разпореди повторна проверка на автомобила от фаталния инцидент през 2020

Окръжният съд в Русе разпореди повторно претърсване на автомобила, участвал в тежката катастрофа край града през януари 2020 година. Инцидентът, който се случи на пътя Русе - Силистра, отне живота на двама младежи от Сливо поле - Батуан и Деница, съобщава КИС 13.

Основната цел на новото претърсване е да се открие картата памет от видеорегистратора в колата. Съдържанието ѝ може да се окаже ключово доказателство в разследването на трагичния инцидент.

Според данните от разследването, до фаталния сблъсък се е стигнало, след като камион е навлязъл в лявата лента, без да пропусне движещия се по нея лек автомобил. В резултат на това са загинали двамата млади пътници.

В момента обвиняеми по делото са водачката на леката кола и шофьорът на камиона. Съдебният процес продължава да се гледа в Окръжния съд в Русе, като поредното заседание се проведе наскоро.

Решението за повторно претърсване на автомобила показва, че разследващите органи и съдът полагат усилия да съберат всички възможни доказателства, които биха могли да хвърлят светлина върху обстоятелствата около трагичния инцидент.

Следващото заседание по делото е насрочено за 30 октомври 2024 година. Очаква се дотогава да бъдат извършени допълнителните следствени действия, включително и претърсването на автомобила за откриване на картата памет от видеорегистратора.

Случаят привлича вниманието на обществеността в Русе и региона, тъй като засяга важни въпроси за пътната безопасност и отговорността на водачите на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Справедливост
    До кога ще се опитвате да изкарате невинна тая мърша Сезен??? Тя си живее живота, шофира си, на горките деца им изгниха кокалите
  • 1
    5
    fasafs
    proverihte li v piratebay.is
  • 8
    4
    Па Па
    Странно как само се търси и чува позицията на единия ще обидя професията, ако го нарека адвокат, все пак е влязъл за Детски учител в Университета, защото не го приеха Право, и може да попитате баща му какво е даряват, но все пак, монетата има две страни и словоохотливо се чува само мнението на тълпата, не знаеща в цялост фактите.... Дано съда е обективен въпреки целия натиск ...
  • 9
    3
    Хм....
    Дали пък тази micro-SD карта не е взета/открадната от автомобила с любезното съдействие на полицията с цел изнудване/манипулиране/решаване в нечия полза на делото за вината за катастрофата?
  • 10
    2
    Аз
    Защо чак сега се "сетихте"? Накрая ще излезе ,че жертвите сами да си виновни.Кого прикривате?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари