Търговци превземат обществени пространства в квартал "Възраждане"

0

Русенци сигнализират за нередности около пазар "Сан Стефано"

Жители на квартал "Възраждане" в Русе алармират за нередности около пазар "Сан Стефано". Според сигнал, подаден до редакцията на Dunavmost, търговци от пазара са разширили незаконно дейността си върху уличното платно, като са разположили търговски площи и превозни средства на обществено пространство.

Проблемът, както твърдят местните, датира от около две години. Освен незаконното разширение на търговската дейност, жителите на квартала изразяват загриженост и за състоянието на растителността в района. Според подателя на сигнала, в квартал "Възраждане" има изсъхнали дървета, които не са били премахнати или заменени в продължение на две години.

"Имат ли право? В квартал "Възраждане" освен, че има изсъхнали дървета от 2 години, има и нарушители на улицата. От 2 години търговци на пазар "Сан Стефано" са завзели и уличното платно като са разположили търговски площи и МПС-та!!! Разширили са търговските си площи в/у улицата, която е обществена."

Гражданите призовават общинската администрация в Русе да предприеме необходимите мерки за възстановяване на реда в района. Те настояват за проверка на законността на търговската дейност, извършвана на улицата, както и за изясняване на въпроса дали търговците заплащат съответните такси за генерираните отпадъци.

"Моля Община Русе да си влезе в правомощията! За боклуците, които генерират се надявам да си плащат!"

Този случай повдига въпроси относно управлението на градската среда и спазването на общинските разпоредби. Очаква се реакция от страна на Община Русе за изясняване на ситуацията и предприемане на съответните действия за разрешаване на проблемите, посочени от жителите на квартал "Възраждане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    Циник
    Не знам защо, но ми изниква в паметта една баба от велико-търновско, която я бяха окошарили, че метнала въдица да си хване някое рибе, там за супичка. Бабето може и да пукнало в затвора, че беше преди няколко години, но важното е сигнал да има. Като не може да плаща, да мре! С цялото си НЕуважение, УРОДИ сигнализиращи! С какво ви попречи продавача да домати? Нещо си изрязва на макс мотора нощем ли? Нещо дрифти ли? Нещо ви зариби внуците с наркотици ли? Изроди потомствени, живеете само за да съсипете някой друг! Впрочем, баш си е в народопсихологията ни от столетия!
  • 1
    8
    Русчук
    От другата страна на пазарчето е същото. Милениум отвориха сладкарница и окупираха целия тротоар с маси, столове и чадъри. Отсрещният е разбит. Долу някакви коментатори пишат, че сме завиждали на бизнесите им. Сега се замислете какво неудобство създавате на майките с детски колички, възрастните и хората в неравностойно положение. Никакви бизнесмени не сте, просто едни дребни тарикати.
  • 2
    7
    ...
    Има ли значение,кой е подал сигнал??? Има закон, Има и нарушения! Който е нарушил закона,да си плаща!!!
  • -1
    6
    до 3
    Човек, предоставям съгласието си на сайта да предостави на всякакви служби IP адреса на фирмата ми, съответно местонахождението ми при интерес от тях. Декларирам, че финала на поста ти го приемам с усмивка. Кой ли не дрънка глупости като нещо му е криво :) Просто имаш каса бира, стек, каквото си пожелаеш. Ще ми е приятно да направя един тъп, елементарен подарък. Изпий ги за мое здраве!
  • 4
    5
    Потребител
    Това, което виждам по снимките, не е просто продажба на 5 тикви и 10 кг домати, за да върже двата края. Аз също обичам да пазарувам от разни баби с 1 щайга зарзават, защото знам, че са на зор и тези левчета са им от полза. Това не е точно като на бабите, ако всичко им е законно- ок, ако не- има си институции. ..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари