Танцьорите от "Импулс" и "Зора" взривиха публиката на фестивал в Турция

2

Събитието няма конкурсен характер, а има за цел групи от различни страни да покажат своята култура и нация

Танцов състав „Импулс“ и Фолклорно-танцово студио „Зора“ се завърнаха от Международния фестивал за традиционни танци и музика „Троя“ в град Чанаккале, Турция

Талантливите младежи на Танцов състав „Импулс“ и Фолклорно-танцово студио „Зора“ към Общинския младежки дом - Русе успешно завършиха участието си в престижния Международен фестивал за традиционни танци и музика „Троя“, който се проведе в град Чанаккале, Турция. Фестивалът събра на едно място фолклорни танцови и хорови групи, оркестри, мажоретни състави, детски и младежки групи от България, Турция, Украйна, Молдова, Босна и Херцеговина, Сърбия и Индонезия. Пресцентърът на Община Русе съобщи за успешното представяне на русенските състави.

Пищно дефиле и вълнуващи изпълнения

Събитието се проведе на специално построена сцена до емблематичния троянски кон на брега на Чанаккале. В две поредни вечери, фестивалната програма стартира с пищно дефиле по улиците на турския град. Участниците, облечени в традиционни костюми и носещи националните флагове, бяха представени на сцената, където показаха своите танцови умения.

Танцов състав „Импулс“ впечатли публиката с изпълненията на две свои групи – „Лолипоп“ и „Напреднали“, които представиха съвместен блок от танци в концертните вечери. Младежите от „Зора“ също блеснаха със своята програма от танци, специално подготвени за фестивала. Изпълненията на двата състава бяха посрещнати с бурни аплодисменти от многобройната публика.

Отличия за ръководителите

Ръководителите на съставите Петя Бонева и Милена Лазарова (ТС „Импулс“) и Ренета Стефанова (ФТС „Зора“) получиха специални отличия – плакет и грамота за участие, които са признание за техния труд и ангажираност към развитието на младите таланти.

Културен обмен и нови приятелства

Участието на русенските състави в фестивала се осъществи с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“. По време на посещението си в Чанаккале, участниците имаха възможността не само да изучават танците на различни държави, но и да посетят местните забележителности и да се запознаят с културата на региона.

Единство чрез култура и танц

Фестивалът „Троя“ няма конкурсен характер и има за цел да събере различни групи от различни страни, за да покажат своята култура и нация чрез танци, музика и интересни национални носии. Това международно събитие създаде атмосфера на приятелство и културен обмен, като изпълнителите от Танцов състав „Импулс“ и Фолклорно-танцово студио „Зора“ завършиха успешно творческия си сезон с поредния международен успех.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Айде пак
    Като нямаш какво хубаво да напишеш, вземи пък излез на разходка и се усмихни на някое дете например.
  • -2
    1
    nuvij
    Колко са жертвите на взрива?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари