Талантите от клуб "Палитра" представят отличени творби в нова изложба

0
Общинският младежки дом представя бъдещето на русенското изкуство
Общинският младежки дом представя бъдещето на русенското изкуство Снимка: Dunavmost / Архив

Общинският младежки дом представя бъдещето на русенското изкуство

Младите художници от клуб "Палитра" към Общинския младежки дом в Русе ще зарадват любителите на изкуството с нова експозиция на свои отличени творби. Изложбата ще бъде официално открита на 25 септември 2024 година в 17:00 часа в Художествената галерия, разположена на улица "Борисова" номер 39 в крайдунавския град.

Клуб "Палитра" има дълга и богата история, като през годините е бил ръководен от редица изтъкнати русенски творци. В момента начело на клуба стои талантливият художник Георги Георгиев, който вече няколко години успешно насочва и вдъхновява младите таланти по пътя на изобразителното изкуство.

Георгиев поставя специален акцент върху развитието на свободата и въображението на своите възпитаници, считайки тези качества за основополагащи в началните етапи на тяхното творческо израстване. Този подход позволява на децата да разгърнат пълния си потенциал и да създадат уникални произведения на изкуството.

Посетителите на изложбата ще имат възможността да се насладят на около тридесет внимателно подбрани емблематични рисунки. Творбите обхващат разнообразни теми, върху които младите художници са работили усърдно през изминалата година. Всяка картина разказва своя собствена история и отразява уникалния поглед на своя създател към света.

Изложбата не само ще представи таланта на младите русенски художници, но и ще демонстрира резултатите от усилената работа на клуб "Палитра" и неговия ръководител. Това събитие е чудесна възможност за жителите и гостите на Русе да се докоснат до свежия и вдъхновяващ свят на младото изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари