Таксиметрови шофьори от шест града излизат на протест за справедливост

0
Шофьори настояват за справедливи присъди след 7 години чакане по делото за въоръжен грабеж и опит за убийство на колегата им Апостол Вълчев
Шофьори настояват за справедливи присъди след 7 години чакане по делото за въоръжен грабеж и опит за убийство на колегата им Апостол Вълчев Снимка: Владимир Шоков / БТА / Архив

Шофьори настояват за справедливи присъди след 7 години чакане по делото за въоръжен грабеж и опит за убийство на колегата им Апостол Вълчев

Таксиметрови шофьори от шест града излизат на протест за справедливост.

Върховният касационен съд гледа делото за трети път

Днес, между 08:00 и 10:00 часа, таксиметрови шофьори организират протести пред съдебните палати в шест български града - София, Ямбол, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Враца. Поводът е поредното разглеждане на делото за въоръжен грабеж и опит за убийство на техния колега Апостол Вълчев от Ямбол във Върховния касационен съд, съобщиха от Националния таксиметров синдикат.

Хронология на престъплението

Инцидентът се случва на 11 декември 2017 година край село Дражево, област Ямбол. Двама ученици - на 14 и 18 години, поръчват такси и нападат шофьора Апостол Вълчев с преправено огнестрелно оръжие, газов пистолет и нож. Целта им е била да отнемат дневния му оборот от 52 лева. В резултат на нападението, таксиметровият шофьор е тежко ранен и преминава през поредица от животоспасяващи операции.

Съдебен процес с противоречиви решения

Първоначалното решение на Окръжния съд в Ямбол признава двамата подсъдими - Костадин Стоянов и Симеон Димитров, за виновни в опит за грабеж, придружен с опит за убийство. Съдът постановява наказание от шест години лишаване от свобода за Костадин Стоянов и 16 години затвор за Симеон Димитров.

При последвалото обжалване, Апелативният съд в Бургас преквалифицира деянието в опит за грабеж, придружен със средна телесна повреда. Присъдите са намалени съответно на две години и четири месеца за Костадин Стоянов и 15 години лишаване от свобода за Симеон Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ???
    Тия ли, дето се вживяват като треторазрядни селски мутри? Тия ли ще протестират за справедливост? Дееба помиярите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари