Тайфунът "Бебинка" връхлетя Шанхай

0
Милиони китайци са в плен на най-мощната буря от 75 години
Милиони китайци са в плен на най-мощната буря от 75 години Снимка: Асен Игнатов / Архив

Това е най-силната буря в региона от 1949 година насам

Мощният тайфун "Бебинка" връхлетя източното крайбрежие на Шанхай, като донесе ветрове със скорост до 151 километра в час, според съобщения на държавните медии. Това природно бедствие се оказа най-силната буря, която е удряла региона от 1949 година насам.

Десетки милиони жители на Шанхай и гъсто населеното източно крайбрежие на Китай потърсиха убежище в домовете си, следвайки препоръките на властите. Въпреки че много предприятия вече бяха затворени поради официалния празник Фестивал на средата на есента, местните власти настоятелно призоваха 25-те милиона жители на мегаполиса да останат на закрито, информира БГНЕС.

Щабът за борба с наводненията в Шанхай докладва за множество инциденти, свързани с разрушителната сила на тайфуна. Сред най-честите щети са паднали дървета и рекламни билбордове, които създават допълнителни рискове за безопасността на гражданите.

Тайфунът "Бебинка" нанесе сериозни поражения върху инфраструктурата, като наруши нормалното функциониране на транспортната система в целия засегнат регион. Това създаде допълнителни предизвикателства за местните власти и жителите, които се опитват да се справят с последиците от природното бедствие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари