Свищовската академия и русенско училище обединяват сили за нова специалност

1
Договор за сътрудничество сключиха Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и СУ „Йордан Йовков”
Договор за сътрудничество сключиха Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и СУ „Йордан Йовков” Снимка: Стопанска академия "Димитър А. Ценов"

Договор за сътрудничество сключиха Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и СУ „Йордан Йовков”

Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в Свищов и Средно училище "Йордан Йовков" в Русе подписаха договор за сътрудничество, поставяйки основите на ново партньорство в сферата на образованието. Това стана факт на 12 септември 2024 година по време на работна среща в свищовския университет, инициирана от ръководството на русенското училище.

Делегацията от Русе, водена от директора Кремена Кръстева, посети Стопанската академия с конкретна цел - да обсъди възможностите за разкриване на паралелка по професия "Медицински секретар" през учебната 2025/2026 година. Срещата беше домакинствана от ректора на академията, доцент доктор Марин Маринов.

"Изборът на Стопанска академия 'Димитър А. Ценов' – Свищов не е случаен, а е напълно логичен предвид извършеното от нашата страна предварително проучване и установеното репутационно ниво на катедра 'Застраховане и социално дело'", сподели Кремена Кръстева. Тя подчерта дългогодишния опит на катедрата в обучението по магистърска програма "Здравен мениджмънт".

От страна на Стопанската академия в дискусиите участваха представители на катедра "Застраховане и социално дело" - доцент доктор Пламен Йорданов, ръководител на катедрата и на магистърска програма "Социален мениджмънт", както и доцент доктор Николай Нинов, преподавател и ръководител на магистърска програма "Здравен мениджмънт".

Подписаният договор за сътрудничество и съвместна дейност очертава основните насоки на бъдещото партньорство между двете образователни институции. То ще обхваща учебната, научноприложната, културната и спортната дейност, както и други области от взаимен интерес.

По време на срещата бяха обсъдени конкретни стъпки и срокове за изготвяне на типов учебен план за професионално образование с придобиване на трета степен на професионална квалификация. Това е ключова стъпка към реализирането на амбициозната цел за разкриване на новата паралелка в русенското училище.

Събитието завърши с размяна на рекламни материали и покана към представителите на Стопанската академия за участие в официалното откриване на новата учебна година в Средно училище "Йордан Йовков" в град Русе.

Това партньорство бележи важна стъпка в развитието на професионалното образование в региона, създавайки нови възможности за учениците и укрепвайки връзките между средното и висшето образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Ами
    Нещо с академичния ПУЦ в Русе няма ли да заформят, защото и там има такива катедри и магистърски програми по здравен мениджмънт и социално дело? Не пренебрегвайте местните капацитети, сред които са Кирето Мд и приближени хорица на Ристето азиатски доктор хонорис кауза.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари