Световен шампион по кикбокс от Украйна загина във войната с Русия

2
Роман Головатюк беше смятан за един от най-добрите атлети в рамките на Световната асоциация на организациите по кикбокс (WAKO)
Роман Головатюк беше смятан за един от най-добрите атлети в рамките на Световната асоциация на организациите по кикбокс (WAKO) Снимка: Instagram

Роман Головатюк беше смятан за един от най-добрите атлети в рамките на Световната асоциация на организациите по кикбокс (WAKO)

На 31 август Украйна загуби един от своите най-изявени спортисти и герои, Роман Головатюк, който е загинал по време на бойни действия срещу руската инвазия. Това съобщи информационната агенция Укринформ, позовавайки се на комисията по младежта и спорта на Върховната рада.

Головатюк, роден в град Каменец-Подолски, беше не само талантлив кикбоксьор, но и един от най-уважаваните атлети в световната кикбоксинг общност. Той бе носител на многобройни международни и национални отличия, сред които медал от Световното първенство в Полша през 2017 година. Роман бе заслужил майстор на спорта на Украйна, многократен шампион на страната си и носител на световни и европейски купи.

Според Върховната рада, Роман Головатюк се е утвърдил като един от най-добрите атлети в рамките на Световната асоциация на организациите по кикбокс (WAKO). Освен това, той беше финалист на Световното първенство и многократен шампион на WAKO. Холоватюк е описан като "славен атлет, истински украинец, боец и герой", който даде живота си в защита на своята родина.

Смъртта на Головатюк е поредната тежка загуба за украинския спорт и нация. По-рано, Укринформ съобщи и за смъртта на друг известен украински спортист – бившият член на националния отбор на Украйна по бокс Денис Яшчук, който също загина в бойни действия.

Украинските спортисти, които доскоро печелеха медали на международната сцена, днес се борят за свободата и независимостта на своята страна, демонстрирайки същата решителност и кураж, както на ринга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    22
    Ега ти майтапа!
    От години се забелязва, че коментиращият в този сайт бесарабски хуйосмук мартинчо е сексуално увреден, тъй като вместо смислен текст публикува извратените си сексуални фантазии. Всъщност не е изненада, а доказателство, че точещите лиги по Зеленски и разлагащата се клоака УСрайна са абсолютно ментално, а вероятно и физически увредени и не се препоръчва да се числят към Хомо Сапиенс поради тоталната загуба на човешки черти. Както виждаме,куролап мартинчо е Егати майтапа хахахахахахахахахаха
  • -1
    21
    Ега ти майтапа!
    От години се забелязва, че коментиращите в този сайт русороби без изключение са сексуално увредени, тъй като вместо смислен текст публикуват извратените си сексуални фантазии. Всъщност не е изненада, а доказателство, че точещите лиги по Путлер и разлагащата се клоака Рушлямия са абсолютно ментално, а вероятно и физически увредени и не се препоръчва да се числят към Хомо Сапиенс поради тоталната загуба на човешки черти.
  • -1
    20
    Фък дъ УКР
    Бесарабският смрадлив курлап естествено лъже като всеки ДеБил-ПеПераст.Истината е следната: Ето колко хохълски бандеронацисти са отишли на лична среща с Куролап Бандера през последния месец: Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) загубиха повече от 68 хиляди военнослужещи в зоната на специалната военна операция през август. Това става ясно от доклади на руското министерство на отбраната, предаде ТАСС. Според данните на Москва от 1 до 9 август загубите на украинските въоръжени сили възлизат на 18 730 военнослужещи по всички направления, от 10 до 16 август - 14 560, от 17 до 23 август - 16 155, от 24 до 31 август - 18 935. Така общите загуби на Киев през август възлизат на 68 380 военнослужещи. През юли украинските въоръжени сили загубиха до 60 630 военнослужещи.
  • -1
    19
    Фък дъ УА
    Супер новина два ф16 са паднали сами. Усраинците се самозатриват а наркомана, шмърка ли шмърка.
  • -1
    18
    Фък дъ РФ
    Добрите новини продължават! В най-голямата украинска атака с дронове е ударена рафинерия край Москва Рафинерията "Капотня" край Москва гори след удар с дрон и на пожара бе дадена най-висока степен на сложност. В Тверска област гори газова електростанция и газохранилище. Според министерството на отбраната на Русия в различни части от страната са засечени 158 украински дрона, но броят им може да е по-голям, тъй като местните власти съобщават за повече. Това означава, че Украйна е извършила най-мащабната подобна атака от началото на войната. Предишната бе през май със 108 дрона. Срещу Московска област, според военните, това е най-голямата атака от август 2023 г.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари