Светослав Илчовски: Зоокътът ми е жертва на политическа вендета

0
Спецакция иззе 23 вида животни от имоти на известен бизнесмен
Спецакция иззе 23 вида животни от имоти на известен бизнесмен Снимка: БГНЕС / архив

Спецакция иззе 23 вида животни от имоти на известен бизнесмен

Бизнесменът Светослав Илчовски се оказа в центъра на сложен казус, свързан с притежанието на екзотични животни и птици. В интервю за Българското национално радио той разкри детайли около полицейска акция в негови имоти в Плевенска област и отправи сериозни обвинения към висши държавни служители.

На 11 септември 2024 година специализирана полицейска операция, проведена под надзора на Окръжна прокуратура - Плевен, е довела до изземването на 23 вида животни и птици - както препарирани екземпляри, така и живи - от имоти, принадлежащи на Илчовски.

"Това с животните е само претекст, в момента ми спретват страхотни дела за кражба на европроекти, че съм изливал пари в чужбина и за подривна дейност против България"

"Направил съм си зоокът, без комерсиална цел. От няколко години се опитвам да го регистрирам", сподели бизнесменът пред националното радио. Той твърди, че Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен е била информирана за неговите намерения от година и половина.

Илчовски обвини министъра на екологията в пристрастност: "Министърът на екологията реши, че съм неудобен и не трябва да ме регистрира и подари на негов приятел моите животни - в Зоокът-Бургас". Според думите му, собственикът на зоопарка в Бургас е посетил имота му с намерението да вземе животните, което е довело до конфронтация между двамата.

Бизнесменът заяви, че е бил предварително информиран за предстоящата акция на 11 септември, поради което е напуснал страната. "Знаех, че ще дойдат в сряда, 11-и септември, затова отидох на почивка. Върнах се в България на 12-и, четвъртък, информирах органите на реда, ако имат някакви претенции, да дойдат да ме арестуват, но не пред децата ми", обясни той.

Илчовски отправи сериозни обвинения към високопоставени политически фигури, твърдейки, че зад случващото му се стоят "организирано" бившият премиер Бойко Борисов и бизнесменът Делян Пеевски. "Защото съм един от малкото, които не можаха да ги претопят", добави той.

Бизнесменът намекна за готвени юридически действия срещу него: "Това с животните е само претекст, в момента ми спретват страхотни дела за кражба на европроекти, че съм изливал пари в чужбина и за подривна дейност против България". Въпреки това, той уточни, че към момента на интервюто не са му повдигнати официални обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари