Светослав Илчовски: 25 човека претърсваха къщата ми заради два папагала

1
Това е само началото на по-големи действия срещу мен, заяви бизнесменът
Това е само началото на по-големи действия срещу мен, заяви бизнесменът Снимка: Евроком

Това е само началото на по-големи действия срещу мен, заяви бизнесменът

Бизнесменът Светослав Илчовски се оказа в центъра на противоречив инцидент, след като органите на реда иззеха от дома му 17 екземпляра живи, замразени и препарирани животни от защитени видове. В интервю за телевизия "Евроком" Илчовски определи акцията като "Респект" и я свърза с по-мащабни събития, които според него предстоят.

"Никой нищо не е изтърбушил. Това беше акция „Респект" за много по-големи работи, които ще се случат с мен. Това беше да огледат района", заяви Илчовски пред телевизионния канал.

Бизнесменът сподели, че е очаквал проверката и затова е заминал на почивка седмица по-рано, за да предпази децата си. Той изрази силно недоволство от ситуацията, заявявайки: "Срам е да се наричам българин. Ще се откажа от българско гражданство."

Според Илчовски, той е обект на безпрецедентни обвинения: "В момента получавам обвинения, които никой не е сънувал през последните 60-70 години. Обвиненията ще бъдат за подривна дейност, че дестабилизирам американския резерват „България", че съм крал европроекти и съм изнесъл парите в чужбина."

Бизнесменът твърди, че е бил подложен на мащабна проверка, включваща 25 души, които са претърсвали дома му в продължение на 10 часа. "Взеха единия папагал, защото другия не могат да го хванат", уточни той.

Илчовски изрази мнение, че политиката в България се контролира от външни фактори: "Политиката в България се контролира от американците. Вие живеете в резерват." Той добави, че половината от прокурорите не желаят да живеят в такъв "резерват".

Бизнесменът категорично отрече участието си в европейски проекти и заяви, че не се интересува от политика. Въпреки това, той предвижда, че ще бъде обвинен в подривна дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари