Студено ядро над Източна Европа носи слани след 15 октомври

0
Сутрин термометрите все по-често ще клонят към нулата
Сутрин термометрите все по-често ще клонят към нулата

Сутрин термометрите все по-често ще клонят към нулата

Времето през месец октомври ще запази есенния си характер, като жителите на България ще се радват на мъгливи утрини, слънчеви следобеди и краткотрайни валежи. Прогнозите за времето сочат динамични промени, които ще се усещат най-вече в края на месеца. Според синоптиците, седмицата ще започне с приятно слънчево време в понеделник и вторник, като сутрините ще бъдат прохладни и с условия за мъгли в котловините, низините и около водоеми.

В сряда, обаче, времето ще покаже малка промяна. По-значителна облачност ще настъпи от запад на изток и на изолирани места ще има краткотрайни валежи. Четвъртъкът ще започне с мъгли в ниските райони, но следобед слънцето отново ще се покаже, осигурявайки топли и приятни условия за разходки.

Прогнозите за края на работната седмица показват появата на студен фронт в петък, който ще донесе краткотрайни, но интензивни валежи на места, придружени от гръмотевици. В събота и неделя времето ще остане динамично с променлива облачност, но вероятността за валежи ще бъде малка. Така почивните дни ще предложат подходящи условия за планински преходи или разходки на открито.

Седмицата като цяло ще бъде топла, особено към четвъртък и петък, когато в по-горещите райони температурите ще достигнат до 29 градуса. Едва в края на седмицата ще започне постепенно захлаждане, което ще се усети първо в западните части на страната.

Ранните прогнози за средата на октомври показват, че от 15 до 20 октомври ще настъпи по-трайно и осезаемо захлаждане. Това ще се дължи на студено ядро, което ще се настани над източна Европа. В резултат сутрините ще станат все по-студени, като термометрите ще се доближават до нулата и ще съществуват предпоставки за слани в ниските райони. През деня температурите ще паднат под 20 градуса, а вероятността за валежи ще бъде по-голяма между 16 и 18 октомври, когато се очаква преминаването на циклон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари