Студено и мъгливо утро в събота

0
Студено време очаква България
Студено време очаква България

Студено време очаква България

Метеорологичната прогноза за следващите дни предвижда ясно време с постепенно затопляне, но и опасност от слана в някои райони на страната. Синоптиците предупреждават за възможни неблагоприятни условия за земеделските култури.

Нощни температури и риск от слана

През нощта небето ще бъде предимно ясно. В източната част на България се очаква слаб вятър от изток-североизток, докато в западните и централните райони ще бъде почти тихо. Синоптиците предупреждават, че сутринта в равнините и високите полета има вероятност от образуване на слана. По поречията на реките се очаква краткотрайна мъгла.

Минималните температури ще варират между минус 2 и 3 градуса в по-голямата част от страната. По Черноморието ще бъде по-топло с температури между 6 и 8 градуса. В Русе термометрите ще покажат около 2 градуса.

Прогноза за утрешния ден

Утре времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток, като в Източна България се очаква да бъде временно силен от север. Максималните температури ще се повишат, достигайки между 11 и 16 градуса. В Русе се очаква максимална температура около 13 градуса.

Времето в планините

Планинските райони ще се радват на слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър, който по високите части ще се усили до силен северен. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 10 градуса, а на 2000 метра - около 3 градуса.

Прогноза за Черноморието

По Черноморието времето ще бъде предимно слънчево, но сутрин на места видимостта може да бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще се движат между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса, а вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари