Студен фронт носи захлаждане и дъжд

1
Температурите значително ще се понижат
Температурите значително ще се понижат

Температурите значително ще се понижат

Значителна промяна в метеорологичните условия се очаква през следващите 24 часа в България. Студен атмосферен фронт ще премине през страната, като ще донесе валежи и понижение на температурите в различни региони.

През нощта студеният атмосферен фронт ще обхване Източна България. Очакват се валежи на много места в източната и централната част на страната. В западните райони валежите ще преустановят и облачността ще започне да се разкъсва.

Вятърът ще промени посоката си, ориентирайки се от запад-северозапад, като се очаква да се усили в цялата страна. Минималните температури ще варират между 12 и 17 градуса по Целзий.

В утрешния ден източната част на България ще остане под влияние на облачно време, като на места ще продължат валежите. До края на деня обаче се очаква и там валежите да спрат. В останалата част от страната времето ще бъде без валежи, а облачността постепенно ще намалява, преминавайки в предимно слънчево време.

Вятърът ще бъде предимно умерен, с преобладаваща северозападна посока. В източната половина на страната се очаква да духа от север-североизток. Температурите ще отбележат понижение, като максималните стойности ще варират от 15-17 градуса в Североизточна България до 23-24 градуса на места в Горнотракийската низина и в крайните югозападни райони. В Русе максималната температура ще бъде около 17 градуса.

Планинските райони също ще усетят промяната във времето. В западната част на планинските масиви облачността ще намалее, докато в останалите райони ще остане значителна. Преди обяд на места все още ще има валежи от дъжд. Силен северозападен вятър ще духа в планинските райони. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 14 градуса, а на 2000 метра - около 7 градуса.

Черноморието ще бъде под влияние на предимно облачно време през по-голямата част от деня, съпроводено с валежи от дъжд на много места. Привечер се очаква валежите да спрат и облачността да започне да се разкъсва. Вятърът ще бъде предимно умерен, духащ от север-североизток. Максималните температури по Черноморието ще бъдат между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода ще се задържи между 20 и 22 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари