Строителни дейности ограничават движението по АМ „Хемус“

0
Трафикът ще се спира на интервали от 15 минути при Каспичан
Трафикът ще се спира на интервали от 15 минути при Каспичан Снимка: БТА / Архив

Трафикът ще се спира на интервали от 15 минути при Каспичан

Автомагистрала „Хемус“ в района на Каспичан ще бъде подложена на временни ограничения на движението днес и утре поради строително-монтажни дейности. Според информацията от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), движението ще се ограничава до 18:00 часа на 6 август, за подмяна на стълбове на електропровод.

На следващия ден, 7 август, от 10:30 часа до 18:00 часа, трафикът ще бъде временно спрян при 363-ти километър на АМ „Хемус“ и при 135-ти километър на път I-2 Русе – Шумен – Варна. Спирането на движението ще се извършва на интервали от 15 минути, за да се избегне образуването на дълги колони от автомобили.

Мерки за безопасност и алтернативни маршрути

За да се гарантира безопасността на пътуващите, участъците ще бъдат сигнализирани с необходимите пътни знаци, а трафикът ще се регулира от екипи на „Пътна полиция“. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИwww.api.bg, както и по всяко време от денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

Напредък в изграждането на нови участъци

В допълнение, от АПИ информираха, че изграждането на участъци от първите три лота от автомагистрала „Хемус“ продължава с ускорени темпове. Това е част от усилията на агенцията да подобри инфраструктурата и транспортните връзки в страната.

Препоръки към пътуващите

АПИ препоръчва на всички шофьори да планират своите пътувания, като вземат предвид временните ограничения на движението и да следват указанията на „Пътна полиция“. За избягване на задръствания и закъснения, гражданите могат да използват алтернативни маршрути или да планират пътуванията си извън посочените часови интервали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари