Стрелба в часовникарски магазин в Кьолн

1
Полицията счита, че инцидентът е свързан с изчезването на 300 килограма канабис и разпра между групировки
Полицията счита, че инцидентът е свързан с изчезването на 300 килограма канабис и разпра между групировки

Полицията счита, че инцидентът е свързан с изчезването на 300 килограма канабис и разпра между групировки

Германската полиция в Кьолн разследва стрелба в часовникарски магазин, която вероятно има връзка с неотдавнашни експлозии в града, съобщава агенция ДПА. Инцидентът е станал малко след 16:00 часа местно време в квартал „Нил“, когато неизвестен извършител е открил огън с автоматично оръжие по фасадата на сградата. Според полицията са произведени над 20 изстрела, след което стрелецът е избягал.

На мястото на инцидента са открити множество гилзи, но за щастие няма пострадали. Говорител на полицията уточни, че разследването е в начална фаза и всички обстоятелства тепърва ще бъдат изяснени.

Органите на реда и прокуратурата предполагат, че стрелбата е свързана с организираната престъпност в района, както и с двата взрива, които наскоро разтърсиха центъра на Кьолн, причинявайки материални щети, но без пострадали.

Началникът на криминалния отдел в полицията на Кьолн, Михаел Есер, заяви в четвъртък, че градът се изправя пред сериозно увеличение на насилствените престъпления. По негови думи, разследването на тези инциденти е приоритет за полицията, като над 60 следователи вече работят по случая. Според Есер, престъпленията вероятно са резултат от разпри между враждуващи престъпни групировки.

Улрих Бремер, висш представител на прокуратурата, допълни, че един от възможните мотиви за вълната от насилие е изчезването на 300 килограма канабис. Според него, групировката, която е била измамена с наркотика, сега се стреми или да си го възвърне, или да отмъсти за загубата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари